Nezapamćena tragedija u japanskom sportu: Sumo borac podlegao povredama posle borbe (VIDEO)

30.04.2021

09:16 >> 09:30

0

Mitsuki Amano izgubio život u 28. godini, navijači ljuti na lekare zbog sporog ukazivanja pomoći

Nezapamćena tragedija u japanskom sportu: Sumo borac podlegao povredama posle borbe (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube

Nezapmćena tragedija pogodila je japanski sport. Poznati sumo rvač Mitsuki Amano izgubio je život u četvrtak, nakon što se govoto mesec dana borio sa posledicama povreda glave zadobijene na meču 26. marta.

Međutim, nije samo pad bio težak i tragičan za Amana. Problem je bila i intervencija lekarske službe i upravo zbog toga traje polemika u Japanu, jer su u zemlji poznatoj po besprekornoj organizaciji društva i velikoj odgovornosti kod svakog člana zajednice, potpuno zakazali doktori u pružanju pomoći povređenom sportisti.

Amano je umro je u bolnici nakon meča na poslednjem turniru u ovom veoma popularnom japanskom sportu, a slike kobnog trenutka preplavile su društvene mreže u “zemlji izlazećeg sunca”. na njima se Amano prikazuje kako nepomično leži, licem nadole, na glinenoj platformi prekrivenoj peskom gde se vode borbe. Dugo oklevanje ljudi oko “ringa” pre nego što je nesrećni rvač na kraju dobio medicinsku pomoć od profesionalca nekoliko minuta kasnije, šokiralo je gledaoce i korisnike interneta.

– Kada je pao, glavom je udario u “tavaru”, stavljajući svu težinu na vrat. Moguće je da je to izazvalo leziju cervikalnog kanala – rekao je maser Hideo Ito, koji kao akupunkturista i trener leči sumo rvače više od 20 godina.

Pročitajte još

Amano je bio težak 147 kilograma, a prilikom njegovog pada doktori su bili daleko od ringa.

– Ako bi sumo udruženje želelo da sigurnost bude na prvom mestu, mislim da bi jedini način bio da se lekari nađu na ivici “dohioa” kako bi mogli brzo da procene situaciju – rekao je Ito.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike