Vilijan se odrekao velikih para u Arsenalu: Brazilac beži, dosta mu je blamaže

29.08.2021

08:50

0

Posle 14 godina se vraća kući

Vilijan se odrekao velikih para u Arsenalu: Brazilac beži, dosta mu je blamaže
Copyright Printscreen/Instagram

Engleski fudbalski velikan Arsenal već nekoliko godina nije ni blizu vrha Premijer lige, ali ono što se ove sezone dešava je prava katastrofa.

Poraz za porazom, bruka za brukom, blamaža za blamažom i “Tobdžije” posel tri odigrana kola drže poslednje mesto na tabeli bez osvojenog boda, bez datog gola i sa primljenih devet. U poslednjem kolu Mančester siti ih je unakazio sa 5:0.

Jasno je onda zbog čega su svi u klubu i oko njega nezadovoljni. I dok navijači nemaju kud nego da se i dalje nerviraju i pate, fudbaleri mogu da pokušaju beg od sramote.

Upravo to radi brazilski internacionalac Vilijan koji je pristao na sporazumni raskid ugovora sa Arsenalom, samo da bi što pre pobegao iz Londona. Shvatio je Brazilac da niej sve u parama, uštedeće Arsenalu više od 20 miliona evra, ali će pokušati da pronađe mesto na kom će ponovo biti srećan i zadovoljan.

A to mesto je, po nekom nepisanom pravilu, uvek kod kuće. Tako razmišlja i Vilijan koji se nakon 14 godina vraća u Sao Paulo da ponovo zaduži opremu voljenog Korintijansa. Sve je već dogovoreno, potpisana je dvogodišnja saradnja, a fudbaler će zarađivati ak 70 odsto manje novca nego što bi da je ostao u Arsenalu.

Pročitajte još:

Vilijan ima 33 godine i u karijeri je pored Korinitjansa i Arsenala igrao za Šahtjor iz Donjecka, Anži i Čelsi u kom je i ostavio najdublji trag pošto je za sedam sezona odigrao 234 utakmice i postigao 37 golova. Za reprezentaciju Brazila upisao je 70 nastupa, a devet puta je tresao mrežu rivala u dresu sa državnim grbom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike