Nova bruka Arsenala, hoće li petarda oterati Artetu: Siti se igrao sa očajnim protivnikom

28.08.2021

13:24

0

Nije lako biti navijač kluba iz Londona

Nova bruka Arsenala, hoće li petarda oterati Artetu: Siti se igrao sa očajnim protivnikom
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Rupa u koju su upali fudbaleri Arsenala sve je dublja i dublja, a “lopatu” u rukama u trećem kolu Premijer lige imali su izabranici Pepa Gvardiole.

Demonstrirao je Manečster siti silu u duelu sa nemoćnim rivalom, kao da su igrači želeli da pokažu da im nisu potrebni ni Hari Kejn ni Kristijano Ronaldo. Već u prvom poluvremenu bilo je 3:0, a da sve bude još crnje za Tobdžije, od 35. minuta su igrali sa desetoricom igrača jer je Granit Džaka zaradio crveni karton.

Neizvesnost, ako je uopšte i postojala, potrajala je do sedmog minuta kada je Ilkaj Gundogan na asistenciju Gabrijela Žesusa doveo domaće u prednost.

Samo pet minuta kasnije Feran Tores je duplirao prednost Sitija i pokazao u kom će smeru ići utakmica na Etihadu.

Kada je i Džaka pocrveneo svi navijači Arsenala poželeli su da sudija odmah odsvira kraj susreta, ali je trebalo izdržati mučenje još celih 55 minuta. A već u 43. minutu na semaforu je pisalo 3:0. Asistent kod prvog pogotka Žesus sada se i sam upisao u strelce, posle dodavanja Džeka Griliša.

Svima je odavno jasno, a već za prvih 45 minuta duela sa Manečster sitijem samo je dobilo potvrdu, da menadžer Arsenala Mikel Arteta mora što pre da napusti klupu. U suprotnom se slavnom londonskom klubu piše sve crnje i crnje. U prilog tome i izgled tabele Premijer lige na kojoj Arsenal sa utakmicom više od konkurenata zauzima poražavajuće, poslednje 20. mesto!

Standings provided by SofaScore LiveScore

A onda je na red došlo i drugo poluvreme. Igrao se 53. minut kada je Žesus ponovo asistirao i omogućio Rodriju da se upiše u strelce. Sa semafora se smešilo 4:0 za domaćina, a Arsenalu se smešio debakl kakav dugo nisu doživeli. Svi među “tobdžijama” su sa zebnjom počeli da se prisećaju marta 2011. godine i poraza (8:2) od Mančester junajteda na Old Trafordu.

Četvrti gol Sitija bio je znak da i oni najverniji navijači Arsenala koji su došli na stadion da podrže voljeni tim polako odustanu, pa su već tada masovno počeli da odlaze sa stadiona. Valjda da više ne gledaju bruku svojih ljubimaca.

I napravili su dobar potez pošto je Feran Tores još jednom pogodio u 84. minutu. Asistent je bio Rijad Marez koji je nešto ranije na terenu zamenio Žesusa.

Pročitajte još:

Agonija kluba koji je potrošio najviše novca u ovom prelaznom roku je nastavljena, a kraj joj se zasad ne nazire. Moraće čelnici Arsenala pod hitno nešto da promene, a deluje da je najlogičnije rešenje smena trenera, pošto igra koju forsira Arteta ne donosi nikakve rezultate.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike