"Valjak" na japanski pogon: Partizan silan u Inđiji (VIDEO)

26.02.2021

14:00 >> 14:52

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli ostvarili 12. uzastopnu prvenstvenu pobedu

"Valjak" na japanski pogon: Partizan silan u Inđiji (VIDEO)
Copyright MN Press

Jedno poluvreme bilo je dovoljno fudbalerima Partizana da u Inđiji overe 12. uzastopnu prvenstvenu pobedu. Verovatno lakše nego što su i sami očekivali, izabranici Aleksandra Stanojevića, uz još jednu sjajnu rolu Takume Asana, upisali su novu recku u Linglong Superligi Srbije i nastavili trijumfalni niz započet u finišu jesenjeg dela sezone – 6:0 (3:0).

Još jednom se potvrdilo pravilo da je za favorita sve mnogo lakše kada na vreme postigne gol. A upravo su to crno-beli uspeli u Inđiji. Igrao se sedmi minut utakmice, posle akcije Markovića i Obradovića po levoj strani iskusni levi bek je oboren u kaznenom protoru rivala, a sa bele tačke nepogrešiv je bio Natho.

Dominantan je bio “valjak” u prvih 45 minuta gostovanja u Inđiji. Brzi gol ih nije zadovoljio, već su crno-beli nastavili s konstantnim napadima sa željom da što pre dođu do još jednog pogotka, koji bi im znatno olakšao nastavak duela.

Iako nije bilo izrazitih šansi, Stanojevićevi izabranici su bili stalna pretnja za defanzivce Inđije, koji su u samoj završnici prvog dela igre znatno olakšali posao gostima u postizanju još dva gola.

Najpre je, u 41. minutu, posle ispucavanja lopte Stojkovića, Kami na centru loše intervenisao glavom, spustivši loptu na nogu Asanu, koji je sjano proigrao u prazan prostor Lazara Markovića, za peti gol ofanzivca “valjak” u poslednjih sedam utakmica.

Već tada je konačan epilog susreta mogao da se nasluti, a sve je bilo jasno posle nove kardinalne greške fudbalera domaćeg tima, u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Igrao se poslednji, od dva minuta nadoknade vremena, Inđija je imala aut na svojoj polovini, lopta je došla do golmana Jovičića. Nekadašnji čuvar mreže Partizana poigravao se u svom petercu, Natho ga je malo pritisnuo, dovoljno da pogreši u dodavanju, što je iskoristio Asano da dođe do lopte i potom uposli Jojića, koji je rutinski poslao u mrežu rivala.

Nastavak meča predstavljao je samo formalnost, ali da ne bude protokolarnog tipa, pobrinuo se Asano, koji je posle dve asistencije, još jednu odličnu partiju krunisao i golom. Japanski ofanzivac započeo je i završio akciju, u kojoj je duplim pasom sa Nathom izbacio kompletnu odbranu rivala, izašao sam pred istrčalog Jovičića i bez mnogo muke poslao loptu iza njegovih leđa.

Nije se tu zaustavio “valjak”, Stanojević je ubrzo posle četvrtog gola uveo novih pet ofanzivaca željnih dokazivanja, koji su nastavili da pritiskaju poslednju liniju Inđije, koja je još jednom popustila u 78. minutu. Ponovo su defanzivci domaćih loše reagovali na jednu dugu loptu, koju je na levu stranu poslao Lazar Pavlović, ona je došla u posed mladog Jovića, koji je u maniru iskusnih strelaca najavio najubedljiviju pobedu Partizana ove sezone, koju je golom u 90. minutu, posle centaršuta Jovića iz korne i pogođene stative Bajbeka, overio drugim uzastopnim golom Igor Vujačić.

Pročitajte još

INĐIJA: Jovičić, Aleksić, Čalov, Kami, Protić, Đorđević (58′ Pantelić), Škorić, Riznić (46′ Đurić), Nešković (63′ Jovanović), Bastajić (85′ Jobe), Dimitrov (63′ Ilić).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović, Šćekić, Jojić (64′ Pavlović), L. Marković (53′ Jović), Natho (53′ Suma), Asano (64′ Bajbek), Štulić (53′ Holender).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike