Autogol, "radio" VAR i majstorija Kataija za kraj: Zvezda sa "trojkom" čeka Šerif u borbi za Ligu šampiona (VIDEO)

31.07.2021

18:50 >> 19:08

0

Sudija je bio Aleksandar Živković

Autogol, "radio" VAR i majstorija Kataija za kraj: Zvezda sa "trojkom" čeka Šerif u borbi za Ligu šampiona (VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak sa 3:1 u utakmici 3. kola Superlige Srbije, a sva četiri gola postigli su gostujući igrači.

Vodeći gol dao je Mirko Ivanić, zatim je Radovan Pankov dao autogol, a novu prednost doneo je El Fardu Ben. I sve ovo se desilo do 39. minuta na Gradskom stadionu u Subotici. Poslednji gol dao je Nikola Krstović u sudijskoj nadoknadi, posle odličnog dodavanja, petom Aleksandra Kataija.

Posle ovog meča, Zvezda ima sedam, a Spartak samo jedan bod.

Inače, ovaj trijumf je dobra uvertira uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, sa Šerifom u utorak.

U duel u Subotici je Zvezda ušla kao favorit, ali do pobede nije došla lako. Igralo se otvoreno, ali su crveno-beli ipak slomili otpor domaćina. Počeli su gosti sa veoma jakom postavom, a jedino iznenađenje je bio mladi Miloš Gordić na golu. Ipak, samo je jednom savladan i to posle nespretne reakcije Radovana Pankova koji je sa Srđanom Babićem činio štoperski tandem.

Bekovi su bili Milani, Gajić i Rodić, a starter je ponovo bio i Gelor Kanga koji se ozbiljno nametnuo Stankoviću. Startni napdač je bio Luis Dioni, ali je na poluvremenu mesto ustupio Krstoviću koji je posle nekoliko pokušaja ipak dao gol.

Zapaženu rolu imali su i Katai i Ivanić, a u završnici su šansu (između ostalih) dobili i Aleksandar Dragović i Filipe Falko koji je pokušavao nekoliko puta, ali nije imao sreće da se upiše u strelce. Šansu je opet dobio i Marko Gobeljić, dok je Stanković van protokola ostavio Milana Pavkova i Miloša Degeneka.

Dešavanja sa gradskog stadiona mogli ste da pratite UŽIVO.

Spartak – Crvena zvezda 1:3

STRELCI: Pankov 26′ agIvanić 5′, Ben 39′, Krstović 90+1′

SUDIJA: Aleksandar Živković


ŽUTI KARTONI:
Pankov, Krstičić

STADION: Gradski stadion u Subotici

SPARTAK: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Bogićević, Milošević, Maričić (od 71′ Furtula) , Šimura, Bjelović (od 61′ Todorovski) , Tufegdžić, Srećković (od 84′ Rakić), Hrstić (od 71′ Đurasović).

CRVENA ZVEZDA: Gordić, Gajić, Pankov, Babić (od 65′ Dragović), Rodić (od 75′ Gobeljić), Krstičić, Kanga (od 65′ Srnić), Ben (od 65′ Falko), Ivanić, Katai, Dioni (od 45′ Krstović).

KRAJ UTAKMICE

90+1′ – Katai je vukao loptu, na kraju petom vratio Krstoviću koji je pogodio mrežu Spartaka. Posle toga je usledila provera u VAR sobi. Čekalo se nekoliko minuta i gol je priznat.

88′ – Katai je pogodio stativu, ali je zatim Krstović prebacio gol iz veoma izgledne prilike.

84′ – Katai atraktivno pokušao, ali lopta preko gola, zamalo. Umesto Srećkovića ušao je Rakić.

82′ – Ivanić je proigrao Kataija na desetak metara, koji je veoma loše zahvatio loptu. U nastavku akcije pokušao je i Falko, ali je njegov snažan šut završio u rukama Dujmovića koji je bio odlično postavljen.

80′ – Furtula je vratio loptu do Šimure koji je sa ivice kaznenog prostora poslao visoko preko gola.

76′ – Nameštao se Falko i šutirao sa ivice kaznenog. Glavom je u korner sproveo Ivančević.

75′ – Umesto Rodića ušao je i Gobeljić.

74′ – Katai je proigrao Falka na ivici kaznenog prostora, ali je pokušaj Italijana pod prečku osujetio Dujmović odličnom reakcijom.

71′ – Menjao je i Buač. Izašao je Hrstić, a ušao Đurasović. Umesto Maričića šansu  je dobio Furtula.

70′ – Falko je centrirao, a posle ne tako dobre reakcije u odbrani Spartaka, Zvezda je imala korner. Ali nije bilo opasnosti.

65′ – Trostruka izmena u Zvezdi. Umesto Babića je ušao Dragović, umesto Bena Falko, a umesto Kange Srnić.

64′ – Milošević je centrirao sa desne strane, ali je neko od gostiju izbacio loptu u korner. Zatim je Srećković izveo korner, i umalo da i Krstičić ubaci loptu u svoju mrežu. Ali je na gol liniji bio Gajić.

62′ – Katai je ubacio loptu sa leve strane, ali je na petercu zakasnio Krstović.

61′ – Izašao je Bjelović, a ušao Todorovski. To je bila prva izmena u redovima domaćina.

59′ – Kanga je ubacio loptu sa desne strane, Rodić je pokušao da spusti na peterac i proigra Krstovića. Napadač Zvezde ipak nije uspeo da stigne.

57′ – Šutirao je Lazar Tufegdžić sa 18 metara. Na sredini gola bio je dobro postavljen Gordić i lako uhvatio loptu.

56′ – Krstović je pokušao da nađe Bena, ali je Dujmović brži od napadača sa Komora.

55′ – Kanga je pokušao sa 20-ak metara, ali je lopta otišla tik pored stative.

50′ – Kanga je pronašao Kataija, koji je loptu sa leve strane prosledio na peterac. Krstović je pokušao petom, što je bilo i jedino rešenje. Ipak, nije uspeo loptu da zahvati kako je želeo.

47′ – Centrirao je Gajić sa desne strane, ali je Bogićević otklonio opasnost.

Na početku drugog poluvremena, umesto Dionija šansu je dobio Krstović. Šef struke domaćina, Buač za razliku od Stankovića nije menjao.

Kraj prvog poluvremena

45+1′ – Babić je otklonio opsanost. U kaznenom prostoru Spartaka pokušavao je Rodić, ali samo je izborio korner. Posle toga, lopta je završila na polovini Zvezde.  Ali ništa se više nije desilo bitno.

Sudijska nadoknada je bila dva minuta.

39′ – Ben je sa nekoliko metara glavom poslao loptu u gol. Posle “presude” iz VAR sobe priznat je gol. Bilo je sporno da li je ofsajd ili ne. Asistenciju je upisao Kanga. Gabonac je centrirao sa desne strane.

38′ – Katai je ušao u kazneni prostor, ali je Ivančević izblokirao veoma opasan pokušaj.

36′  – Posle osujećenog napada Zvezde, Pankov je napravio prekršaj na sredini terena i dobio žuti karton.

34′ – Kataiju je oduzeo loptu Dunđerski, ona je na kraju stigla do Bjelovića koji je ušao u kazneni prostor. Ipak, njegov pokušaj je presekao Gordić.

32′ – Milošević je izveo korner sa leve strane, Gordić je izboksovao. Na loptu je natrčao Tufegdžić, ali bio veoma neprecizan.

30′ – Katai je centrirao sa leve strane posle dodavanja Kange, ali na drugoj stativi Ben nije uspeo da stigne loptu.

26′ – Pankov autogol. Sada je 1:1. Posle prodora sa leve strane i snažnog centaršuta Srećkovića, sa nekoliko metara štoper Zvezde nespretno je zakačio loptu. Bilo je neodbranjivo za Gordića.

 

Pauza za osveženje igrača.

23′ – Kontra Spartaka. Ipak, Tufegdžić nije uspeo da stigne loptu.

22′ – Rodić je napravio prekršaj na sredini terena. Igrači Spartaka uglavnom traže najboljeg strelca, Tufegdžića. Ali za sada nema opasnosti po gol Gordića.

19′ – Katai je centrirao sa desne strane, ali je opasnost otklonjena.

18′ – Gajić je centrirao sa desne strane, našao je Ivanića na desetak metara, koji je pokušao glavom. Zamalo je bio neprecizan. Golman Dujmović je ostao ukopan na liniji.

14′- Gordić boksovao i otklonio opasnost. U narednoj akciji, Katai je ušao u kazneni prostor, ali lopta nije došla do Bena.

12′- Centaršut Kange, ali samo korner za goste iz Beograda. Ben je tražio Rodića, ali bek Zvezde poslao glavom loptu u gol aut.

Odlična poseta na stadionu u Subotici

5′ – Ivanić je bio strelac. Praktično iz prve šanse. Prethodilo je kombinovanje Rodića i Katija po levoj strani. Zatim Ivanićev pogodak špicem sa 17 metara.

4′ – Posle greške Pavkova, Gordić ispred Šimure glavom otklonio opasnost.

2′ – Katai je centrirao sa leve strane, ali je njegov pokušaj osujećen.

Počinje meč. Zvezda izvela početni udarac.  Pre toga, Japanac Šimura dobio uramljeni dres, povodom 100. utakmice u dresu Spartaka.

Kapiteni su Ivančević i Katai

Očekuje se i početak meča u Subotici.

Trener domaćina, Vladimir Buač je izveo sledeće startere: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Bogićević, Milošević, Maričić, Šimura, Bjelović, Tufegdžić, Srećković, Hrstić.

Na klupi su: Vukanić, Jović, Đurasović, Todorovski, Branković, Bogdanović, Jezdimirović, Furtula, Rakić, Šćepanović i Brajović.

Šef struke gostiju, Dejan Stanković je napravio veliko iznenađenje i na golu dao šansu mladom Milošu Gordiću. To će mu biti i debi u seniorskom timu. Prošle sezone je bio na pozajmici u Mačvi, a danas je on bonus fudbaler. Jasno je da Stanković želi da odmori standardnu “jedinicu” Borjana, za duel sa Šerifom (utorak, 20:30), a na klupi je Popović.

Kada je reč o ostatku tima, na terenu je uglavnom standardna starta postava, s tim da je štoperski tandem u sastavu Pankov – Babić, dakle nema Dragovića.

Gajić je opet starter, pa je očigledno povreda ramena prošlost. Takođe, novajlija Dioni i jedan od strelaca protiv Kairata je opet u prvih 11.

Na klupi su: Popović, Gobeljić, Dragović, Eraković, Petrović, Stanić, Falko, Bakajoko, Srnić, Lazetić, Krstović. Van protokola su Degenek i Pavkov.

Pred nama je utakmica trećeg kola Superlige Srbije. Spartak koji ima jedan bod iz dva meča dočekuje Crvenu zvezdu koja ima četiri.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike