Zvezda obezbedila evropsku jesen: Stanković ponosan na ekipu, trener Kairata objasnio kako je posle "petarde"

28.07.2021

21:25 >> 22:20

0

Ukupan rezultat bio je 6:2 u korist prvaka Srbije

Zvezda obezbedila evropsku jesen: Stanković ponosan na ekipu, trener Kairata objasnio kako je posle "petarde"
Copyright MN Press

Crvena zvezda je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvom duelu drugog kola sa Kairatom, upisan je poraz od 2:1. Ali na stadionu “Rajko Mitić” u revanšu je bilo ubedljivih 5:0.

Sada Zvezda ide na ekipu moldavskog Šerifa koji je izbacio Alaškert iz Jermenije. Ako izbaci Šerif, ide u plej-of Lige šampiona, i samim tim je zagarantovana je grupna faza Lige Evrope. Ukoliko bi crveno-beli bili eliminisani od Moldavaca, išli bi u plej-of za Ligu Evrope. A i ako tada budu eliminisani, imaju zagarantovan plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Posle ubedljivog trijumfa, šef struke crveno-belih, Dejan Stanković je imao razloga za zadovoljstvo.

– Izvinite na malom kašnjenju. Morao sam da sredim utiske i da čestitam momcima.

– Ja sam uvek samouvren kad imam ovakve momke iza sebe. Znam kako rade šta rade i na koji način brane ove boje. Nikada nisam sumnjao, niti ću sumnjati. Svako ima pravo da gleda na fudbal drugačije i zato je ovo lep sport. Svi znamo u kojem smo klubu i kakav je to pritisak. Nisam se plašio, ne bih se bavio fudbalom da imam strah. Ne znam kako bi opisao zadnju nedelju, porasteš kao klub, ekipa, kao trener, mnoge stvari ti postanu jasnije. Ponosan sam na ove momke i klub.

Osvrnuo se Stanković i na fenomenalnu podršku dece do 14  godina, sa tribina. Prema zvaničnim podacima, sa pratiocima bilo je ukupno 21.890 gledalaca na tribinama stadiona “Rajko Mitić”.

– Osećalo se da veruju, mnogi su verovali skoro svi, da će ova ekipa ići dalje, ja u to nisam sumnjao. Fenomenalna atmosfera danas sa decom, rekao sam i na konferenciji da je pedeset hiljada navijača pedeset hiljada, ali je večeras isto bilo uživanje sa mladima, sa decom, jedna lepa energija. Hteo bih da se zahvalim svima i već na sledećoj utakmici da “zagrmimo” onako kako treba.

pročitajte još:

Zatim je pričao Stanković o početku sezone. 

– Četvrta utakmica u sezoni. Okrenu se redosledi ono što je najvažnije na početku, ritam utakmica, važnost, pritisak je odmah na početku sezone. Nisam ništa loše video protiv Vojvodine, da je to bilo toliko loše, naprotiv da smo dali gol na vreme bilo bi sve drugačije. Neću više o tome šta je bilo, gledamo napred. Trebala nam je jedna ovakva utakmica, jaka, dobra, moćna, potrebno je bilo samo da “kliknu” i da se vrate na staro.

Momci su odigrali fenomenalno večeras, ponosan sam na njih, ne ynam kako bih opisao njihovo davanje, borbu jednog za drugog, način na koji brane boje kluba. Ovo je jedna karika u lancu utakmica koje nas očekuju. Već u subotu je prvenstvo, moramo da održimo korak, u utorak je već treće kolo, ide utakmica za utakmicom i u pritisku i van pritiska mi ćemo nastaviti da radimo i da se ponašamo isto i da gledamo da budemo  bolji iz utakmice u utakmicu.

Bilo je priče i o novajliji Aleksandru Dragoviću.

– Od prvog dana je pokazao jedan kvalitet pre svega ljudski, radi se o pravom profesionalacu, fenomenalnom igraču, sa njim smo dobili mnogo. Polako dobija lidersku poziciju, nosi momke, ima mnogo iskustva i lidersku energiju.

Ne bih da izdvajam nijednog momka, svi su večeras timski pokazali ko su i šta su. Utakmica je završena i arhivirana, nema vremena u Crvenoj zvezdi da se živi od starih uspeha i zasluga, idemo dalje.

Kao i problemima na startu sezone, posle remija, poraza i pobede.

– Ne znam koji su to problemi, ali hajde da kažemo da jesu. Voleo bih da imam takve probleme stalno. Trebalo nam je da dođe jedna ovakva utakmica, da dobiješ na još većem samopouzdanju. Video sam gde sam pogrešio tamo u prvom poluvremenu, ali imamo Marakanu, dobio sam priliku da ispravim svoju grešku. Ovakav primer, samopouzdanje, presing unapred, verujem stopostotno u ove momke.

Pričao je i o večerašnjoj utakmici. 

– Protiv jednog bloka, rano otvaranje utakmice menja tok. Morali smo  da se otvorimo, krenemo unapred, imamo taj ozbiljan kvalitet u tranziciji ofanzivnoj iz polubloka. Svi naši igrači i Ivanić, Kanga, Ben, Falko i Dioni su momci koji kompletno iskoriste ofanzivnu tranziciju. Što je više prostora to smo mi bili sve moćniji i moćniji.

Za kraj malo i o narednom protivniku koji u Beograd stiže za šest dana.

– Nisam još pogledao ništa vezano za Šerif, video sam rezultat. Imamo dovoljno vremena da izanaliziramo sve. Ne zadovoljavamo se time što smo obezbedili jesen u Evropi, jasno smo postavili ciljeve sebi. Na dobrom smo putu – zaključio je Stanković, a pre njega pred novinarima u pres centru stadiona “Rajko Mitić” bio je i trener gostiju Kiril Keker.

– Za početak veliko hvala deci. Jedno zanimljivo iskustvo. Kada je reč o igri, kao trener preuzimam punu odgovornost. Ne bih pričao o kvalitetu Zvezde. Iz objektivnih razloga nismo pokazali fudbal kakav umemo – rekao je Keker i odgovorio na pitanje kako se oseća posle pet primljenih golova.

– Rekao sam ranije da su šanse 50-50. Sada ispadamo iz Lige šampiona i žalimo. Ipak, imamo šansu u Ligi Evrope – zaključio je Keker.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike