Spremaju i tužbu: Klub srpskog golmana besan na prvaka Francuske zbog sramne ponude

31.07.2021

14:19 >> 14:25

0

Branio je i za Jagodinu, Crvenu zvezdu i Makabi

Spremaju i tužbu: Klub srpskog golmana besan na prvaka Francuske zbog sramne ponude
Copyright Predrag Rajković. MN Press

Predrag Rajković je u centru sportske javnosti u Francuskoj. Njegov klub Rems namerava da tuži Lil zbog načina na koji je pregovarao sa srpskim golmanom. Sve je rađeno iza leđa, što je povod da se čelnici Remsa obrate FIFA.

Posle odlaska Majka Mainjana u Milan u kojem je zamenio Đanluiđija Donarumu, Lil je već dugo bez prvog golmana. Zbog toga su krenuli u potragu, a jedan od “pikova” bio je i Srbin.

Ali, ne samo da se radilo iza leđa, već je i ponuda bila veoma loša. Ideja je bila besplatna pozajmica bez opcije kupovine na kraju sezone, kao i da se istovremeno Remsu pošalje brazilski golman Leo Žardim po istom principu.

Rems je tu ponudu odbio jer će Rajkovića u najgorem slučaju pustiti na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za makar deset miliona evra.

Povoda i osnova za tužbu ima, pošto Rajković ima ugovor još dve godine, a pravila FIFA su jasna. U pregovore može da se uđe tek kada je do isteka ugovora ostalo još pola godine.

Podsetimo, 25-godišnji golman je posle Jagodine branio za Crvenu zvezdu i Makabi iz Tel Aviva. U Francusku je stigao pre dve godine.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike