Umesto priče o rekordu, Jokić morao da objašnjava razloge poraza od Sakramenta

30.12.2020

09:36

0

Autor: Adam Štulić

Srpski centar samokritičan što se tiče igre Denvera

Umesto priče o rekordu, Jokić morao da objašnjava razloge poraza od Sakramenta
Copyright Nikola Jokić

Tamo gde je stao prošle, kada je Denver vodio do finala Zapadne konferencije, Nikola Jokić je nastavio ove sezone. Ipak, sjajne partije srpskog reprezentativca ne prate rezultati Nagetsa, koji su u prva četiri meča ostvarili samo jedan trijumf.

Poslednji neuspeh Denver je imao u noći između utorka i srede, kada ih je, drugi put od početka sezone savladao Sakramento (125:115), zbog čega je pao u vodi novi Jokićev tripl-dabl učinak (26 p, 11 sk, 12 as), kojim je ispisao istoriju Nagetsa.

Naime, Srbin je protiv Kingsa ostvario 44. tripl-dabl, što je najviše završenih utakmica sa dvocifrenim brojem u tri statističke kolone koje je imao jedan igrač Nagetsa od osnivanja kluba.

Pročitajte još

Ipak, umesto priče o sjajnom dostignuću, srpski as je posle meča morao da objašnjava razloge trećeg ovosezonskog poraza, među kojima je jedan od glavnih 20 izgubljenih lopti i 37 primljenih poena iz tog segmenta igre.

– Nismo imali fokus, previše smo pokušavali… Trebalo bi da dodajemo lopte kada je igrač slobodan, umesto što pokušavamo da pronađemo saigrača koji nije u otovrenoj situaciji – rekao je Jokić, koji smatra da odbrana rivala nije zbunila njega i saigrače.

– Bili su u zoni samo do prvog dodavanja, posle su prelazili na čoveka. Sami smo sebe učinili lakim za čuvanje. Moramo bolje da se krećemo, mora lopta bolje da cirkuliše. Puno smo im pomogli statičnim napadima.

Kingsi su Denveru ubacili 16 trojki.

– Stvar je samo u disciplini. Moramo da znamo ko istrčava, ko ga juri, ko preuzima… Neko mora da bude na igraču, ne smemo da dozolimo toliko otvorenih šuteva – istakao je Jokić i naveo još nekoliko defanzivnih problema s kojima se Denver susreće od početka sezone.

– Moramo da radimo jače. Klipersi i Hjuston su nam dali mnogo lakih poena. Moramo da branimo bolje jedan na jedan, da koristimo faulove kada nismo u bonusu, da imamo više koncentracije u preuzimanju, u tome koga čuvamo i koje su mu jače strane – rekao je Nikola Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike