Australijanka šokirala zemlju: Bojkotuje Olimpijadu zbog "mizoginih perverznjaka"

18.06.2021

07:49 >> 08:30

0

Medi Grouvs odustala da pliva nacionalne kvalifikacije za Tokijo tako da neće braniti dva srebra osvojena u Riju 2016. godine

Australijanka šokirala zemlju: Bojkotuje Olimpijadu zbog "mizoginih perverznjaka"
Copyright Medi Grouvs/Profimedia

Jedna od najvećih plivačkih uzdanica olimpijskog tima Australije za Igre u Tokiju bila je Medi Grouvs, osvajačica dve olimpijske medalje u disciplinama 200 metara leptir i 4X100 metara u Riju 2016. godine, sve dok na njenom Tviter profilu nije osvanula čudna objava.

Grouvsova je, naime, preko društvenih mreža obavestila javnost u zemlji da odustaje od kvalifikacionog takmičenja na nacionalnom nivou u Adelaidi, jer je to njen način da održi “lekciju mizoginim perverznjacima i onima koji ližu cipele”.

– Ne možete više da iskorišćavate mlade žene i devojke, sramotiti ih, a zatim očekivati da vas predstavljaju kako biste mogli da zaradite godišnje bonuse. To vreme je prošlo – poručila je plivačica.

Ne imenujući nikoga posebno u objavi, 26-godišnja plivačica kaže da je ustala protiv onih koji “eksploatišu mlade žene, čine ih postiđenim zbog svog tela i teraju ih da ugrožavaju svoje zdravlje. Ona je i pre nekoliko meseci pisala o ovakvim slučajevima, ali tada niko nije očekivao da će se njena “pobuna” na statusima pretvoriti u bojkot kvalifikacija, pa samim tim i Olimpijskih igara.

Predsednik Plivačke asocijacije Australije nije mogao nešto više da kaže o slučaju svoje plivačice, osim što je napomenuo da se i sam bori protiv uznemiravanja bilo koje vrste. On je zatražio od Grouvsove da ga upozna sa više detalja, ali do danas još nije objavljeno da li je to i učinila, uprkos njenom obećanju da će prekinuti tišinu koja vlada u plivačkom sportu u Australiji.

Grouvsova je saopštila da se ne oprašta od plivanja i da će se vratiti pripremama za naredna takmičenja posle Tokija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike