Srbin iz Melburna otkrio: Pripiti američki navijači su provocirali Novaka, jedva su ih isterali sa tribina

12.02.2021

20:36 >> 21:26

0

Autor: N. St.

I u publici je bilo tenzije

Srbin iz Melburna otkrio: Pripiti američki navijači su provocirali Novaka, jedva su ih isterali sa tribina
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Okršaj Novaka Đokovića i Tejlora Frica je bio zanimljiv na više frontova. Ne samo na terenu gde je srpski igrač uspeo, uprkos povredi kuka, da pronađe način da pobedi (7:6, 6:4, 3:6, 4:6,6:2). Interesantno je bilo i na tribinama.

Šta se sve dešavalo otkrio je Beograđanin Boris Bujak koji već četiri godine sa porodicom živi i radi u Melburnu. On je sa još nekoliko stotina Srba bodrio prvog reketa planete na „Rod Lejver areni“.

Dok smo mi kulturno skandirali Srbiji i Novaku, američki navijači su, očigledno pripiti, došli da ga provociraju. Stalno su mu nešto dobacivali, pokušavali su da ga iznerviraju. Na kraju smo ih pobedili i na tribinama i na terenu – rekao je Bujak za „Blic“.

Prvi grend slem sezone je jedan od omiljenih Novakovih turnira, pa je stanje među navijačima bilo pomalo iznenađujuće.

Kompletna publika je bila protiv Novaka, nije mi jasno zašto, pošto je ovo “njegov” turnir. Samo smo mi Srbi i mala grupa Indijaca navijali za njega. A Amerikanci su posebna priča. Došli su očigledno pripiti i bili veoma nepristojni i nevaspitani, vrlo bezobrazni, očigledno im je bio cilj da provociraju Novaka. Nije ni čudo što je on u jednom trenutku žestoko reagovao. Sa druge strane, naši navijači su bili izuzetno kulturni, bodrili su Novaka bez ijednog incidenta. A, eto, bije na nas glas u svetu da smo ovakvi i onakvi… Zato mi je još draže što smo Amerikance pobedili i na tribinama i na terenu.

Primetio je Boris i jedan bitan momenat.

Samo smo ga u jednom trenutku čuli kako viče “Kaži! Čekam te pola sata”. Bilo je baš čudno. Bili smo smešteni na drugom kraju tribina pa nismo znali kome se obraća, ali očigledno je to bio neko iz njegovog tima ko zna srpski.

Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Sredinom četvrtog seta se dogodila kratka pauza. Meč je prekinut da bi se ispraznile tribine.

Bilo je to oko 23.30 po lokalnom vremenu. Naravno da smo znali da u ponoć počinje petodnevni karantin i nije nam bilo toliko neobično što su nam rekli da moramo napustimo tribine. Čudno da, naročito za sportske mečeve, ali ne i neobično, jer je Australija zemlja gde se pravila vrlo revnosno sprovode i poštuju. Međutim, Amerikanci nisu hteli da napuste tribine, jer je Fric tada bio u naletu. Bukvalno su ih redari opominjali da izađu i terali ih prema izlazima.

Na kraju je otkrio i kako izgleda život u Melburnu.

Karantin je uveden zbog 13 novih slučajeva u poslednja tri dana, doduše u pitanju je ovaj novi britanski soj, koji je vrlo zarazan. Zato se vlada države Viktorije odmah odlučila na ovu drakonsku meru u narednih pet dana. Viktorija je veličine Srbije, mere se poštuju, ljudi se plaše trećeg talasa epidemije. Imali smo prošle godine najrestriktivniji karantin u celom svetu. Sada je malo blaže, smemo da se krećemo u radijusu od pet kilometara od kuće, restorani rade samo “za poneti”, zabranjena su okupljanja, kućne posete, teretane i bazeni su zatvoreni, a maske su obavezne i na otvorenom i na zatvorenom –  zaključio je Bujak.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike