Novak opet na udaru, ali niko nije išao ovako daleko: Novinar mrzi Đokovića kao da je fašista?!

14.07.2021

10:30 >> 12:57

0

Kolumnista se dotakao mnogo tema

Novak opet na udaru, ali niko nije išao ovako daleko: Novinar mrzi Đokovića kao da je fašista?!
Copyright Novak Đoković, Profimedia

Novak Đoković je ponovo na udaru. Već smo navikli na analize u kojima se omalovažavaju njegovi rezultati, i traži “dlaka u jajetu” i gde je nema. Ovog puta se “istakao” Šajam Kamal u kolumni “Zašto ne mogu da budem navijač Novaka Đokovića”.

– Da se kaže da nisam navijač Novaka Đokovića je blago rečeno. Ali i to je bolje nego da kažem” da moram da biram jednog tenisera koji će da igra za moj život, ne bih izabrao Đokovića iako sam svestan da su tada najveće šanse da preživim – počeo je Kamal i najavio u kojem smeru će ići tekst na portalu Sportskeeda.

– Iako gunđajući moram da priznam da bi Novak Đoković mogao da bude najbolji teniser svih vremena, iako on misli da je to za debatu. Ili što možda posebno u ovom trenutku misli da je za debatu.

Onda se Kamal prisetio događala koji nije baš svež.

– Još od kada je njegova majka Dijana rekla Kralj je mrtav, živeo kralj! posle pobede Đokovića nad Federerom na Australijan Openu 2008, mrzeo sam ga sa istom gorućom strašću, rezervisanu za fašiste i one koji koriste slike iz filmova kao svoje naslovne fotografije. A sada, 13 godina kasnije dok gledam kako ispisuju njegovo ime na zidu osvajača Vimbldona treći put zaredom, samo je učvrstilo to osećanje.

Pročitajte još:

Ali, on je tu i navijači Nadala i Federera više ne mogu da se prave slepi, jer je Novak stigao do “obećane zemlje” i 20 grend slemova.

Pričao je i o taktici kojom je pobedio Matea Beretinija i zaključio da je Đoković skoro previše savršen u odnosu na Nadala i Federera koji su više ljudi.

– Proveo sam mnogo vremena da shvatim šta mi se toliko ne sviđa kod Đokovića. Nije jednostavno zato što je toliko bolji od igrača koje volim. Nije ni zato što je arogantan zbog svojih dostignuća. Srbin je zapravo jedan od najopuštenijih i skromnijih igrača koje sam video. Jedino kako to mogu da opišem je “hladnoća”. Možda možete da razumete to ako ste fan Nadala i Federera jer u njihovom stilu igre postoji ta neka toplina koja vas obuzima od trenutka kad počnete da ih gledate.

Pročitajte još

Za njega je Federer genije, Nadal atlet, čak i Monfisa je pohvalio zbog načina na koji igra, kao i Huana Martina Del Potra. Đokovića opisuje kao nepobedivog i da se brani dobro kao zidovi Troje, pre nego što tamo završi konj. Opisuje ga i kao čoveka koji oduzima emociju tenisu.

Pogađa udarce na koje nema pravo, vraća loptice na koje nema pravo… Previše je konzistentan i perfektan, isuviše oprezan i predstavlja za mene sve što ne volim. Jednostavno, previše je dobar da bih zbog njega bio uzbuđen.

Takav Đoković je u nedelju pobedio Beretinija u četiri seta i izjednačio se sa najvećim rivalima po broju titula sa najvećih turnira. Ako zvučim ogorčeno, to je zato što jesam. U prirodi navijača je da budu ogorčeni kada igrač koga vole ne igra više na najvišem nivou. Ali ne dam da me to skrene od činjenice da je Novak Đoković glavom i ramenima iznad svih ostalih koji su igrali ovu igru. Statistički, razume se – zaključio je Kamal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sportskeeda

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike