Novaka u Splitu čuvali telohranitelji, navijači mu napali oca: Srbija na putu do jedine "salatare" preživela dramu, pa ubedljivo slavila

02.12.2021

11:36

0

Hrvatski navijači su imali i zastavu takozvanog Kosova, ali je problem izbio nakon reakcija Novakovog oca Srđana

Novaka u Splitu čuvali telohranitelji, navijači mu napali oca: Srbija na putu do jedine "salatare" preživela dramu, pa ubedljivo slavila
20100708npSrbCro1 - Copyright mnpress

Teniske reprezentacije Srbije i Hrvatske igraće u polufinalu Dejvis kupa. Ovim timovima, to će biti treći međusobni duel, pa valja setiti se prethodnih pobeda, ali i onoga što je bilo oko terena.

Srbija i Hrvatska u ovom takmičenju prvi put su igrale pre 11 godina. Susret četvrtfinala 2010. godine tada se igrao u Splitu, a srpska ekipa je zabeležila sigurnu pobedu, 4:1. 

Međutim, pored ubedljivog trijumfa, ono po čemu se pamti taj susret, sigurno su i telohranitelji na tribinama i klupi Srbije.

Naime, tada su za naš tim igrali Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, dok su za Hrvate nastupali Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Ivan Dodig i Antonio Veić.

Novak je tada bio treći igrač sveta, a u Splitu je pored sebe u svakom trenutku imao petoricu telohranitelja.

Oni su čak sedeli i na klupi Srbije, a dvojica su bila na tribinama pored Novakovih roditelja i malobrojne srpske publike.

Nažalost, tada je na "Spaladijumu" nije sve prošlo bez incidenata. Hrvatski navijači su imali i zastavu takozvanog Kosova, ali je problem izbio nakon reakcija Novakovog oca Srđana

Naime, on je burno slavio svaki poen Srbije, pa su  okolni hrvatski navijači su želeli da se razračunaju sa njim, ali je obezbeđenje brzo reagovalo i smirilo strasti. O tome je čak i tada šmekerski govorio Novak.

- Što se tiče mog oca, naravno da mi nije prijalo, ali kod takvih situacija ne možeš ni na šta da utičeš. Srećom, obezbeđenje je brzo reagovalo, a ti momci, ako su pokušali da izazovu nered, nek ide njima na dušu - rekao je Đoković posle pobede nad Marinom Čilićem, koja je Srbiji donela plasman u polufinale Dejvis kupa.

Nakon Splita, ove ekipe srele su se i u Kraljevu. U prvom kolu Svetske grupe, 2015. godine, Srbija je slavila sa ubedljivih 5:0. 
 
Sada nas čeka novi okršaj. Ovog puta je ulog finale Dejvis kupa, a susret je na programu u petak, od 16 sati. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike