Novak i ove godine ostaje bez jedinog priznanja koje nije osvojio: ATP se bruka i "sveti"

02.12.2021

11:10

0

Zaista neverovatna odluka čelnog tela u svetu muškog tenisa

Novak i ove godine ostaje bez jedinog priznanja koje nije osvojio: ATP se bruka i "sveti"
Tan2021-11-19_222939592_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Krovna teniska organizacija ATP nastavlja sa iskazivanjem netrpeljivosti prema najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću.

Očigledno da se osnivanjem organizacije profesionalnih tenisera i teniserki PTPA zamerio ATP-u, koji mu sada uzvraća dodeljivanjem godišnjih nagrada.

Jedno od takvih priznanja je i nagrada Štefan Edberg, koja se dodeljuje igračima koji tokom sezone pokažu najviše fer-pleja

Ove godine u konkurenciji su Feliks Ože Alijasim, Kasper Rud, Frensis Tijafo, kao i Rafael Nadal, koji je propustio pola sezone zbog povrede.

Ponovo na društvenim mrežama kruže komentari navijača, koji ATP-u postavljaju samo jedno pitanje "Gde je Novak Đoković?".

Zanimljivo je da su od 2004. pa sve do danas ovu nagradu osvajali samo Rodžer Federer i Rafael Nadal. Federer ih ima 13, a Nadal četiri. 

Mesta za najboljeg tenisera, već sedmu godinu zaredom, nije bilo, što naročito deluje neverovatno kada pratite Novakovo ponašanje kako na terenu, tako i pored, počev od aplauza i podrške rivalima, pa sve do borbe za njihova prava van terena.

 

 

O nepravdi koju Novak doživljava kada je u pitanju dodeljivanje ove nagrade za fer plej, svojevremeno je pričao i njegov otac Srđan koga boli ovakav odnos čelnika ATP-a prema njegovom sinu.

- Kroz čitavu njegovu karijeru on je svojim odnosom prema domaćinima, protivnicima, pokazao da je pre svega dobar čovek, dobar dečko. Ko osim Novaka kad izgubi zagrli protivnika i kaže mu bravo majstore, svaka čast bio si bolji od mene? Drugi to urade retko kad i ponekad, a Novak uvek. I koliko je puta dobio ATP godišnju nagradu za fer plej? Pa nijednom! A koliko je Federer dobio? Pa jedno 15 najmanje! Što je strašno - rekao je Srđan Đoković.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike