Zapad će nastaviti rat protiv Đokovića, a on će u inat osvojiti 30 grend slemova: Obradović za 24 sedam o uspehu Noleta u Parizu

08.11.2021

10:58

0

Autor: Milan Nastić

Bivši trener Đokovića veruje u dominaciju prvog reketa sveta u narednih nekoliko godina

Zapad će nastaviti rat protiv Đokovića, a on će u inat  osvojiti 30 grend slemova: Obradović za 24 sedam o uspehu Noleta u Parizu
novak - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković je titulom na Mastersu u Parizu dokazao da je i dalje najbolji teniser na svetu, iako su neki počeli da sumnjaju da je njegova karijera u silaznoj putanji.

Posle neuspeha na Olimpijskim igrama i poraza u finalu US opena, svi su čekali odgovor prvog reketa sveta u prestonici Francuske.

I imali su šta da vide, ponovo dominantnog Noleta, onakvog kakve je bio u većem delu ove sezone.

Bogdan Obradović, bivši Dejvis kup selektor i čovek koji je mnogo uticao na karijeru Đokovića u razgovoru za 24sedam smatra da je Masters u Parizu bio više psihološki rat, nego teniski u kojem je prvi reket sveta još jednom izašao kao pobednik.

- Ovo je bio izuzetno važan turnir za Novaka. Bio je pod velikim pritiskom, ali on je još jednom dokazao da je mentalno neverovatno jak, i smatram da je upravo zahvaljujući toj snazi stigao do novog trofeja. Mislim da je taj segment bio presudan u pobedi protiv Medvedeva. Naravno, teniski je odrađeno sve kako treba, ali Đoković je svima još jednom dokazao da je najjači kad je najvažnije - počeo je razgovor za 24sedam Obradović.

 

Iskusni teniski stručnjak osvrnuo se i na rat koji se vodi oko Đokovića vezano za vakcinaciju i njegovo učešće na Australijan openu.

- To što protiv njega rade Anglosaksonski narodi gde pokušavaju na sve moguće načine  da ga slome, ali u toj nameri sigurno neće uspeti. Oni će taj rat nastaviti, ali Novak će svojom mentalnom snagom i dalje osvajati trofeje i još dugo biti najbolji na svetu. Nole je naš novi epski vitez koji će pomerati granice tenisa.

Bogdan Obradović veruje da će prvi reket sveta još dosta godina igrati tenis i da će u tom periodu osvojiti još mnogo trofeja.

- Godine za Novaka nisu problem. Najvažnije stvar je da ga telo sluša i verujem da će još mnogo titula osvojiti. Moje mišljenje da će on tenis igrati još sedam godina i da će stići do 30 grend slem titula. On sada ulazi u novu fazu u kojem će dosta balansirati i prioritet će mu biti samo najvažniji turniri. Oni će mu biti fokus, tako da će znati da raspodeli snagu - poručio je Obradović.

Boća takođe ističe da će za Novaka deca biti dodatni motiv da još dugo vlada svetskim tenisom.

- To je za njega novi momenat. Stefanu i Tari će biti zanimljivo da tatu gledaju uživo, a on će im to vratiti što boljim igrama i naravno osvajanjem trofeja. Nema sumnje da će Novaka to dodatno motivisati i sve će da uradi da usreći svoju decu. To će sada sigurno trajati još neku godinu, dok njima bude interesantno - zaključio je Obradović za 24sedam. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike