Ma kakav dubl miks, kakav selfi: Obradović za 24sedam otkrio razloge poraza Novaka na Olimpijadi

30.07.2021

13:16 >> 14:22

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni stručnjak smatra da je prvi reket sveta nije imao fokus na sam turnir

Ma kakav dubl miks, kakav selfi: Obradović za 24sedam otkrio razloge poraza Novaka na Olimpijadi
Copyright Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky/

Ma kakav selfi, kakav dubl miks! Teniski stručnjak Bogdan Obradović u razgovoru za 24sedam smatra da je sve je to uticalo da se Novak Đoković ni na ovim Olimpijskim igrama ne domogne zlata.

Teniski stručnjak Bogdan Obradović smatra da prvi reket sveta nije imao previše fokus na sam turnir i da se više bavio stvarima koji nisu bili vezani za Olimpijske igre.

Pročitajte još

– Prvo želim da kažem da je Novak najveća teniska gromada na svetu, i najbolji svih vremena. To pokazuju njegovi rezultati svih ovih godina. Ali isto tako želim da istaknem neke greške koje su urađene, mislim da sebi to mogu da dopustim, jer sam sa njim trenirao 11 godina i da ga dobro poznajem. Prvo on je u Tokio došao sa velikim samopouzdanjem, pre toga osvojio tri grend slema, i naravno da je bio glavni favorit za osvajanje zlata i tako je trebalo da se desi. Onda počinješ da gubiš, vraćaju se slike iz Rija, Londona, Pekinga, i kreće mentalna barijera – počeo je razgovor za 24sedam Obradović.

MN Press

On se onda osvrnuo i na neke stvari koje su sigurno uticale na to da ne stigne do finala na Olimpijskim igrama.

– Prvo, smatram da se velika prašina digla, da li će učestvovati ili neće. To je sve uticalo na njega. Onda dolaziš u Tokio, ti se glavna zvezda, svi žele da urade selfi sa vama, da popričaju. Tu već polako gubiš fokus, jer tenis nije kao neki drugi kolektivni sportovi, i drugačije funkcionišeš. Sve to utiče na koncentraciju, i moje mišljenje je da je trebalo da se izoluje i da samo razmišlja o zlatu. Daću vam jedan primer iz Londona, kad smo učestvovali. Na ceremoniji otvaranja, nama prilaze košarkaške legende Toni Parker i Dirk Novicki i pitaju da li smeju da se slikaju sa Novakom, mislim da takva kontrola nije bila sada.

Bogdan Obradović takođe smatra da nije nikako trebalo da igra miks dubl, već da se samo fokusira na singl.

Pročitajte još

– Moje mišljenje je da nije trebalo da igra miks, već da akcenat ima samo na singl i da mu fokus bude na osvajanju zlata u pojedinačnoj konkurenciji. Počinješ da trošiš previše energije i na te mečeve, a pritom vremenski uslovi u Japanu su bili izuzetno teški – istakao je Obradović.

Bivši selektor Dejvis kupa smatra da ovo neće previše uticati na Novaka i da će osvojiti US open.

– Definitivno, Novaka niko ne može da pobedi na tri seta, to je pokazao u mečvima protiv Nadala i Cicipasa, međutim kad se igra na dva, tu je situacija malo drugačija. To se najbolje pokazalo sada. Što se tiče US opena, Novak je mentalna gromada i smatram da će kompletirati sve slemove u godini – zaključio je Obradović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike