Novak ponos Srbije i Republike Srpske: Zahvalni za sve trenutke radosti

07.11.2021

20:10

0

Državni zvaničnici sa obe strane Drine pozdrvaljaju najboljeg tenisera sveta

Novak ponos Srbije i Republike Srpske: Zahvalni za sve trenutke radosti
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću osvajanje još jedne masters titule i obezbeđeno prvo mesto na ATP listi sedmu godinu zaredom.

- Sinonim uspeha i ponosa, najbolji na planeti uvek i zauvek naš Novak Ðoković - čovek koji pomera granice mogućeg, ispisuje istoriju svetskog sporta i ne zaustavlja se nikada, jer rekordi su tamo dokle on želi da stigne! Čestitam, legendo! 37 masters titula, sedmi put prvi na ATP listi - idemo dalje - naveo je u čestitci ministar Udovičić.

Zvaničnici iz Republike Srpske takođe su se oglasili posle istorijske pobede Novaka Đokovića.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je srpskom teniseru Novaku Ðokoviću osvajanje šeste titule na Masters turniru u Parizu i 37. trofej na turnirima iz serije 1000, istakavši da je njegov pobednički put inspiracija za sve Srbe.

Dodik je naglasio da je Novak Ðoković ponos srpske nacije i da njegov današnji trofej dolazi kao velika satisfakcija srpskom narodu u vreme velikih pritisaka i iskušenja, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, preneo je RTRS.

Tanjug/AP Photo/Francois Mori
 

- Svi mi koji smo uz Vas sve vreme želimo Vam još mnogo pobeda, uspeha i titula na teniskom terenu i privatnom životu i da i dalje ostanete veliki čovek i sportista. Republika Srpska je ponosna i zahvalna za sve trenutke radosti koje nam priređujete - poručio je Dodik.

I predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku Novaku Ðokoviću povodom osvajanja Masters turnira u Parizu.

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom osvajanja Masters turnira u Parizu - poručila je Cvijanovićeva.

Ona je navela u čestitki da je osvajanjem ovog turnira Ðoković ostvario istorijski rezultat za pamćenje, na radost i ponos brojnih i vernih navijača u Republici Srpskoj.

- Uz iskrene želje da i u budućnosti ostvarujete samo najbolje rezultate, srdačno Vas pozdravljam - navodi se u čestitki predsednice RS Željke Cvijanović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike