Nole najavio „gusto“ finale Pariza, pa zabrinuo navijače: Nisam mnogo igrao, a tako će biti i u budućnosti!

06.11.2021

21:12

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta priznao da je uživao u slobodnom vremenu

Nole najavio „gusto“ finale Pariza, pa zabrinuo navijače: Nisam mnogo igrao, a tako će biti i u budućnosti!
Tan2021-11-6_165031881_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu, ispisavši „istoriju belog sporta“ kao prvi koji je sedmu godinu završio kao prvi na ATP listi.

Posle trijumfa protiv Huberta Hurkača (2:1) prvi reket planete govorio je o nedeljnom (15.00) finalu sa Danilom Medvedevim, kao i o budućnosti, malo zabrinuvši navijače planovima za naredne godine.

Najpre o duelu sa velikim dužnikom, koji mu je naneo verovatno najboljniji poraz u karijeri, na ovosezonskom US Openu.

- Danil me je nadigrao u Njujorku, baš kao i ja njega u Melburnu. Nadam se da ponovo mogu da okrenem stvari u svoju korist – rekao je Novak i skoro u dahu nastavio:

- Gledao sam ga sada protiv Zvereva - uhvatio je formu, servira fantastično i ne promašuje mnogo. Nedavno smo igrali set na treningu, bilo je gusto - nadam se da će, publike radi, ponovo biti tako. Radujem se izazovu.

Istakavši ponos zbog rušenja Samprasovog rekorda po broju završenih godina na vrhu ATP liste, uz poruku da je to uspeh i njegovog tima i porodice, Nole je otkrio da mu prethodnih nedelja nije bilo dosadno bez takmičarskih obaveza.

- Uživao sam u slobodnom vremenu, nisam uopšte bio zabrinut. Proveo sam vreme s porodicom, bio sam na svojoj Akademiji, nije mi bilo dosadno bez tenisa. S druge stane, volim da se takmičim i uželeo sam se igre - vratio sam se u Pariz s ciljem da obezbedim mesto broj jedan na kraju godine. Sada je manji pritisak, ali posao još nije gotov. Nadam se da ću u nedelju odigrati još jedan odličan meč. Svestan sam da ću morati da odigram na izuzetno visokom nivou kako bih osvojio titulu.

Najavio je Nole da bi u budućnosti raspored mogao dodatno da „rastereti“.

- Cenim mnogo sve rekorde i dostignuća, ne mogu da izaberem između ta dva. Biti istorijski broj jedan verovatno je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu. S druge strane, biti prvi na kraju godine iziskuje konstantnost i najbolje partije na najvećim turnirima - ja sam najviše bodova ove godine sakupio na slemovima. Nisam mnogo igrao, a tako će biti slučaj i u budućnosti, pošto se koncentrišem na najveće događaje – istakao je na kraju Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike