Kakva pravila će važiti u Melburnu? Za sada je samo par stvari sigurno

25.11.2020

12:06 >> 13:06

0

Autor: D. B.

Prvi grend slem sezone sigurno neće početi 18. januara

Kakva pravila će važiti u Melburnu? Za sada je samo par stvari sigurno
Copyright Profimedia

Početak Australijan opena, prvog grend slema u 2021. godini, najverovatnije će biti odložen za najmanje nedelju dana. Trenutni početak predviđen je za 18. januar, a stigle su i prve informacije o tome kakave će biti mere zaštite za igrače tokom obaveznog dvonedeljnog karantina.

Ovo je zvanični stav koji je izneo Martin Pakula, ministar sporta u vladi države Viktorija, savezne države u kojoj se nalazi i grad Melbrun u kome će biti održan turnir.

Najverovatnije će sve biti pomereno za nedelju ili dve. To je najverovatnija, ali nije i jedina moguća odluka. Kao što znate, Rolan Garos je odložen za nekoliko meseci, Vimbldon se nije ni održao. I dalje mislim da je veća verovatnoća da će odlaganje biti kratkotrajnije. Ali pregovori oko svega su vrlo kompleksni – objasnio je ovaj političar.

Pročitajte još: Obavezno vakcinisanje? Ovo je stav Novaka Đokovića

On je dodao i da će organizatori turnira izaći sa tačnim datumom održavanja turnira uskoro, posle spekulacija da će početi u februaru ili čak martu. Prema sadašnjim propisima u Australiji,  dvonedeljni karantin je obavezan za sve igrače u momentu kada budu doputovali u Australiju, a zasada je nemoguće da bilo ko uđe u zemlju pre 1. januara.

Deo pregovora je i kako će izgledati taj karantin. Odnosno da li će se turnir održavati u nekoj vrsti mehura ili nečemu tome sličnom. O svemu će odlučivati predstavnici vlasti i videćemo sa predstavnicima ATP i WTA da li je to za njih prihvatljivo. Testovi će biti rigorozni i igrači će ih prolazii i pre dolaska u Australiju i po samom sletanju. Verujem da će biti testirani i tokom samog karantina – objasnio je Pakula.

Dakle, kako sada stoje stvari, Australijan open bi trebalo da počne najranije 25. januara. A detalje o tome kakve će pravila važiti tokom karantina za igrače otkrio je novinar Bret Filips.

– Igrači bi trebalo da budu u karantinu od 7. do 21. januara. Biće im dozvoljeno da treniraju, ali ne i da se takmiče. Sve će nadgledati policija Viktorije – podelio je svoj saznanja Filips.

Potpis: Analiza onoga što je mučilo Đokovića tokom 2020. godine, a nije imalo veze sa tenisom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike