Dok od sportista dobija poštovanje, američki navijači mu priželjkuju krah! Mekinro: Nole voli kad su svi protiv njega

02.09.2021

06:41 >> 06:45

0

Čuveni Amerikanac kaže: Nikad nisam video nekog tako smirenog kad je gusto

Dok od sportista dobija poštovanje, američki navijači mu priželjkuju krah! Mekinro: Nole voli kad su svi protiv njega
Copyright Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky/

Krilni centar Bruklin Netsa Blejk Grifin pohvalio se preko Instagrama svojom fotkom u društvu teniskog šampiona.

Grifin se u Njujorku našao u društvu Novaka Đokovića, što je iskoristio da napravi zajedniču uspomenu sa najboljim teniserom sveta. Ipak, to što od vrhunskih sportista dobija svaku vrstu poštovanja, to nikako ne znači da u američkim medijima dobija tretman koji zaslužuje rezultatima i ponašanjem na terenu.

Njujork Post je bio samo jedan od štampanih medija koji se bavio odnosom navijača i njihove javnosti prema srpskom teniseru.

– To vam je kao slučaj Ivana Lendla! Da je Lendl uspeo da pomrači slavu Samprasa to bi bila analogna situacija ovoj koju imamo trenutno. Novak i Lendl su mašine, nekreativne mašine. Ako Novak osvoji 30 grend slemova i dalje če se postavljati pitanje da li je bio na nivou Rodžera i Federera. To je bizarno – rekao je jedaan fanova Rodžera Federera za Njujork Post.

Čuveni Džon Mekinro pokušava da ublaži osećaj netrpeljivosti Amerikanaca prema Đokoviću, ističuči da se pojavio poslednji u ovoj fantastičnoj trci utroje.

– On je treći kada je u pitanju popularnost. Postoji mnogo razloga. federer je prvi pokrenuo ovu neverovatnu trku, Rafa mu se približio, a zatim je došao Đoković i on ih proganja već deset godina – kaže Mekinro.

Novak Đoković, Blejk Grifin/Printscreen

Amerikanci već dosadno postavljaju pitanje “ko bi mogao da spreči Đokovića da osvoji US open”, pri čemu se žalosno vajkaju da takve u Nujorku verovatno neće videti ove godine. Mekinro pokušava da pomiri očekivanja Amerikanaca i realnost koja kaže da Đoković nema baš veliku konkurenciju na putu do trofeja.

– Federer je briljantan sa svojim stilom igre, a Nadal fizički igra suprotno. Oni su dva momka sa velikim bazama obožavalaca širom sveta sa dva različita stila, veliki su ambasadori tenisa i sjajni sportisti. A iza njih dolazi ovaj momak Đoković. Uvek je bio, kad je reč o ponašanju, malo nervozniji.

Mekinro je zadiviljen sposobnostima Novaka, mada i sam priznaje da radije gleda Švajcarca i Španca:

– Nije tako lep za gledanje kao Federer, nije tako fizički impozantan kao Nadal, ali kao teniser, tehnički, on je savršen igrač. To nije nužno nešto najlepše za gledanje. Zato nije toliko univerzalno voljen.

Najsmešnije od svega je kada se Novakovo ponašanje na terenu ističe kao negativno i pri tome se navodi da je bacio reket na prazne tribine u Tokiju na OI ili da je razbio reket u napadu besa, kao da je to samo njegova slabost na ATP turu. Mekinro, koji je radio tri put gore stvari u svojim najbokjim igračkim danima, ne vidi u tome problem.

– Mnogo stvari koje je uradio, ja sam isto napravio.

Legendarni američki teniser veruje da se Đoković približava prekretnici kada će mu se navijači prikloniti i želeti da sruši istoriju, mada misli da bi Srbinu više odgovoralo da ih ima protiv sebe.

– On je najbolji igrač kad je gusto. Nikad nisam video nekog tako hladnog kada je u pitanju pritisak. On napreduje zbog činjenice da su navijači protiv njega. To ga je nosilo u celoj karijeri. To će ga motivisati i ove godine na US openu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike