Srbija pokazala silu i pregazila Katar: Stojkovićev kombinovan tim slavio sa 4:0

02.09.2021

18:16 >> 08:59

0

Odlična partija Orlova u Debrecinu

Srbija pokazala silu i pregazila Katar: Stojkovićev kombinovan tim slavio sa 4:0
Copyright Reprezentacija Srbije, MN Press

Igrao se fudbal reprezentativcima Srbije u Debrecinu, pa su se fudbala i igrali.

Izveo je selektor Dragan Stojković kombinovani tim na teren, a momci su mu vratili na pravi način i savladali Katar sa 4:0 (2:0)! Počela je Srbija utakmicu sa dva špica – Vlahovićem i Jovićem, a u prtokolu nije bilo Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića koji su dobili vreme za odmor pred dve važne utakmice.

Sve je počelo autogolom Kukija već u drugom minutu, a onda su mrežu rivala redom tresli Luka Jović u 18, Dušan Vlahović u 60. i Nikola Milenković u 84. minutu. Mora se istaći i debi golmana Mileta Svilara koji je odlično branio u drugom poluvremenu.

Pred fudbalerima Srbije sada su dve veoma važne utakmice. Najpre će u subotu dočekati Lukemburg u Beogradu, a onda tri dana kasnije idu u goste Irskoj u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Utakmicu ste mogli da pratite u našem prenosu:

90. MINUT: Živković odlično seče napad Katara, lopta dolazi do Vlahovića, ali on ne uspeva da obiđe čuvara mreže gostiju. Zaslužio je Dušan da posigne još jedan gol, ali to večeras nije uspeo. UTAKMICA JE ZAVRŠENA.

84. MINUT: GOOL! 4:0! Milenković u svom stilu. Centaršut Živkovića iz kornera visoki štoper glavom smešta u mrežu.

76. MINUT: Lazović napušta igru, a novi fudbaler Benfike Nemanja Radonjić ulazi na teren.

74. MINUT: Majstorija Vlahovića, makazice za najavne špice! Golmana Katara lopta srećno pogađa u grudi. Nema gola.

68. MINUT: Uigrana akcija Katarana iz prekida, precizan šut, ali Svilar ponovo sigurno hvata loptu.

67. MINUT: Šteta je što ovo nije završilo u golu. Đuričić do Vlahovića, ovaj ga petom izbacuje samog pred čuvara mreže Katara, ali Alšib sjajno brani i sprečava Đuričića da se upiše u strelce.

63. MINUT: Račić na terenu, Maksimović na zasluženom odmoru.

60. MINUT: GOOOL! 3:0! Vlahović kruniše sjajnu igru pogotkom. Đuričić je presekao napad rivala, lopta je stigla do asa Fjorentine, koji je rutinski prevario golmana Alšiba.

55. MINUT: Dvostruka izmena u Srbiji. Živković umesto Birmančevića, a Lukić umesto Gudelja.

54. MINUT: Akcija za ljubitelje fudbala. Birmančević centrira, Jović glavom odlaže loptu Đuričiću. Snažan udarac, ali lopta za malo odlazi pored stative.

53. MINUT: Opasna kontra Katarana koju je Pedro završio preciznim udarcem. Svilar sigurno hvata loptu.

51. MINUT: Jović u odličnoj prilici, ali mu lopta beži prilikom driblinga i sve odlazi u nepovrat.

46. MINUT: Golman Mile Svilar debituje za Srbiju, na terenu je i Miloš Veljković. U svlačionici su ostali Rajković i Nastasić. Kapitensku traku preuzeo je Filip Đuričić.

45. MINUT: Završeno je prvo poluvreme. Kombinovani tim koji je na teren poslao selektor Srbije Dragan Stojković vodi sa 2:0 protiv Katara. Utisak je da je prednost mogla da bude bar dva puta toliko. Idemo na pauzu, očekujemo neke nove snage na terenu.

43. MINUT: Prvi korner za Srbiju. Centaršut Đuričića, Nastasić pravi faul u napadu.

40. MINUT: Opet su fudbaleri Katara pokušali da zaprete, ali je ostalo na pokušaju. Dubinsku loptu u naš kazneni prostor izboksovao je dosad potpuno besposleni golman Rajković. Probao je u sledećoj akciji Luka Jović sa više od 20 metara, ali je lopta išla pravo u golmana.

34. MINUT: Nova šansa za Srbiju. Vlahović krade loptu na centru, odlično dodaje Đuričiću, ali Filip za koji centimetar šutira pored gola.

30. MINUT: Igra se uglavnom na sredini terena.

23. MINUT: Novi dobar napad Srbije. Đuričić je želeo da asistira saigračima, ali su ga Katarani pričitali. Ostaje 2:0.

19. MINUT: Velika šansa za Orlove. Birmančević i Vlahović su dobro kombinovali, šutirao je napadač Fjorentine, ali su defanzivci Katara uspeli da sačuvaju mrežu.

FSS Twitter

18. MINUT: GOOOL!  2:0! Nešto ozbiljniji napad Katara nije završen uspešno, a onda je sevnula kontra Srbije. Vlahović je vukao loptu u pravo vreme je prosledio Joviću, a ovaj posle malo komplikacija zatresao mrežu rivala.

13. MINUT: Pokazuje Vlahović zašto ga juri pola Evrope, odlično izlazi na kraj sa dva čuvara, koji ga zaustavljaju prekršajem. Posle slobodnog udarca nije bilo opasnosti za reprezentaciju organizatora narednog Svetskog prvenstva.

10. MINUT: Ništa posebno se ne dešava na terenu, igra se rastrzano sa malo tačnih pasova. Katar nešto konkretniji, ali naši fudbaleri nemaju problema sa rivalom.

7. MINUT: Naivan pokušaj rivala, Rajković bez imalo muke hvata loptu posle udarca iz velike udaljenosti.

2. MINUT: GOOL! Srbija vodi 1:0, Odličan beg Đuričića, centaršut ka Vlahoviću Kuki skreće u svoju mrežu.

  • MINUT: Utakmica je počela, Matija Nastasić je kapiten Srbije.
  • Intonirane su himne, sve je spremno za početak utakmice u Debrecinu. Biće to dobra provera za brojne reprezentativce Srbije, ali i pokazatelj selektoru Stojkoviću ko može da odgovori na postavljene zahteve.

    KATAR – SRBIJA 0:4(0:2)

    /Kuki 2, ag, Jović 18,Vlahović 60, Milenković 84./

    Debrecin. Stadion: Nađerdi. Sudija: Gloca (Slovačka)

    KATAR (4-2-3-1): Alšib – Migel, A. Hasan, Albajati, Salman – Budijaf, Aleldin – Alravi, Al Hajdos, Kuki – Ali.
    Selektor: Feliks Sančez

    SRBIJA (3-4-1-2): Rajković – Milenković, Nastasić, Pavlović – Lazović, Maksimović, Gudelj, Birmančević – Đuričić – Jović, Vlahović.
    Selektor: Dragan Stojković

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike