Tako to radi najbolji na svetu: Nole "počistio" Šardija

08.02.2021

11:22 >> 13:52

0

Autor: Milan Nastić

Đoković pobedio Francuza sa 3:0

Tako to radi najbolji na svetu: Nole "počistio" Šardija
Copyright AP Photo/Rick Rycroft

Novak Đoković je kompletirao uspešan dan srpskih tenisera prvog dana na Australijan openu. Posle Nine Stojanović, Miomira Kecmanovića, Dušana Lajović u drugo kolo prvog grend slema u sezoni se plasirao i prvi reket sveta.

On je bio bolji od Žeremija Šardija sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:2) za sat i 35 minuta.

Za plasman u treće kolo Australijan opena, srpski teniser će igrati protiv Amerikanca Frenisia Tiafoa sa kojim se do sada nikad nije sastajao.

Novak je još jednom pokazao da mu odgovara da igra Žeremija Šardijem, ostvario 14 trijumf, bez poraza, i slobodno se može reći da je Đoković danas počistio Francuza.

Srpski teniser je danas imao dobar meč, čini se da je igrao taman koliko mu je bilo potrebno da se savlada 66. igrač sveta.

Pročitajte još

Osetio je teren na Rod Lejveru, ambijent, navijače i plasirao se u drugo kolo, što mu je i bio cilj protiv Šardija.

Što se tiče samog meča, nema tu nešto previše da se priča, najbolji pokazatelj je da je Šardiju dozvolio da osvoji samo šest gemova.

Već na startu meča Đoković je dao do znanja protivniku da ga ništa sem pobede ne zanima, i da ne želi previše da se zadržava na terenu.

Tako je bilo u drugom, gde je čak imao 5:0, ali čini se da je Šardiju dozvolio da osvoji gem, kako Francuz taj set ne bio završio sa nulom

U trećem, ista situacija, sve je polazilo za rukom prvom reketu sveta i na kraju zasluženo pobedio Žeremija Šardija.

Čak se Novak u nekim trenucima zabavljao sa publikom, pozdravljao neke poteze protivnika i time pokušao da podigne navijače na noge.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike