Jaka glava Lajovića: Duci u trećem kolu AO!

10.02.2021

08:41

0

Autor: Adam Štulić

Srpski teniser siguran protiv Kazahstanca Bublika, naredni rival Španac

Jaka glava Lajovića: Duci u trećem kolu AO!
Copyright Profimedia

Drugi teniser Srbije Dušan Lajović plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je u prvom međusobnom duelu bio bolji od Kazahstanca Aleksanda Bublika 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

Duci je od starta bio bolji rival, iako je već u drugom gemu morao da spašava brejk lopte. Ipak, brzo je uzvratio rivalu, oduzeo mu dva servisa i relativno lako došao osvajanja uvodnog dela meča.

Drugi set je, možda, bio i prelomni za konačan ishod meča. Lajović je posle tri spašene, propustio tri vezane prilike za brejk, da bi u osmom gemu izgubio servis za vođstvo Kazahstanca 5:3. Ipak, srpski teniser je ostao miran, spasao je jednu set loptu i potom vratio brejk, da bi u taj-brejku slavio 7:4.

Delovalo je tada da će srpski teniser ceo posao završiti u tri seta, ali je Bulbik uspeo da duel odvede u četvrti u kojem je svoju šansu ispustio u trećem gemu, kada nije iskoristio dve vezane brejk prilike. Lajović je strpljivo čekao priliku da prelomi rivala i dočekao je pri rezultatu 4:3, kada je iskoristio prvu, od dve vezane prilike da oduzme servis rivalu i potom bez izgubljenog poena osvoji odlučujući gem.

Pročitajte još

U narednoj rundi drugog tenisera Srbije očekuje duel sa španskim teniserom Pedrom Martinezom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike