Nina nije uspela, ali je zaslužila poštovanje velike Serene

10.02.2021

05:05 >> 05:07

0

Autor: D. B.

Stojanovićeva završila učešće na Australijan openu

Nina nije uspela, ali je zaslužila poštovanje velike Serene
Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Nina Stojanović nije uspela da napravi veliko iznenađenja i eliminiše Serenu Vilijams. Žena koja je osvojila 23 Gren slem titula pobedila je najbolje rangirana igračicu Srbije u 2. kolu Australijan opena – 6:3, 6:0.

Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Stojanovićeva je jako dobro parirala možda i najboljoj teniserki u istoriji ovog sporta, ali nije mogla da pronađe način kako da odgovori na moćne servise Amerikanke. Koliko moćne? Pa neki su išli brzinom i od 200 kilometara na čas. Tri puta je Nina imala priliku tokom meča da Sereni oduzme servis i tri puta nije uspevala. Jednostavno, Serena je imala jedan od onih dana kada joj sve ide od ruke. O tome govori podatak da je za 70 minuta nadmetanja napravila 11 neiznuđenih grešaka.

Naterala me je da igram dobro. I ona je bila baš dobra tokom čitavog meča. U drugom setu nisam mnogo razmišljala. Uvek je dobro videti mlade igračice kao što je ona. To je uzbudljivo za tenis – rekla je Serena posle meča.

Pročitajte još

Nije ni morala. Odservirala je šest asova i trasirala je put ka trećoj rundi. Sledeća rivalka Amerikanki na putu ka 24. tituli na Gren slemovima biće Anastasija Potapova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike