Novak posle paklenog okršaja: Volim ja ovakve bitke

10.02.2021

08:02 >> 10:31

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta pobedio je Amerikanca Tijafoa u 2. kolu Australijan opena

Novak posle paklenog okršaja: Volim ja ovakve bitke
Copyright Profimedia

Tokom karijere je Novak Đoković svašta preživeo. Ali, čini se da je meč kakav je odigrao protiv Tijafoa u 2. kolu Australijan opena bio nešto i za njega potpuno novo.

Da za trenutak stavimo po strani sve ono teniski što je rival iz Amerike pokazao. Da ne grešimo dušu, reč je o odličnom igraču, 64. na svetu. Ali, kada u meču koji je trajao tri časa i 34 minuta uspete da, a takav je utisak običnog gledaoca, pošto je nemoguće štopericom izmeriti sve, kradete jedno sat vremena, onda to znači da ste spremili posebnu taktiku za duel sa najboljim na svetu.

Baš takav je bila taktika Tijafoa. Bukvalno na svakom koraku je krao vreme, valjda misleći da će tako izbaciti Novaka iz ritma. I uspelo mu je, ali samo donekle. Osvojio je set i to u taj-brejku i produžio je meč koji bi sigurno bio završen mnogo ranije.

– Veoma težak meč. Bili su i teški uslovi. Imali smo jako sunce na početku i bilo je baš vruće. Želim da čestitam Frensisu na načinu na koji je igrao. Kada bih mogao da biram voleo bih da imam ovakve mečeve u prvoj nedelji turnira. Nije mi prvi put da imam ovakvu situaciju. Srećan sam što sam dobio treći set koji je mogao da pripadne i njemu. Ovo je meč sa verovatno najvećim brojem asova koje sam odservirao, ali je verovatno najveći broj asova da je meni neko odservirao. Opena koju je dobio je samo nesrećni slučaj, voleo bih da smo igrali sve poene – objasnio je Đoković u prvoj izjavi neposredno posle meča.

Samo koji minut kasnije Novak se pojavio i u virtuelnom studiju i razgovarao je sa Matsom Vilanderom i Barbarom šet na “Eurosportu”.

– Volim bitke. Odlično je igrao, dao je sve od sebe. Nije pravio mnogo greška naručito sa bekhend strane. Brz je, dinamičan igrač. dugo nisam mogao da mu “otvorim” taj bekhend, da prođem kroz njega. Morao sam da menjam stil igre. To mi je smetalo. Posebno u drugom i trećem setu. Nisam se dobro osećao na terenu, ali me je servis vadio. Nisam se dobro u tim trenucima osećao na terenu, nisam bio zadovoljan kako sam igrao. Znao sam da će biti težak meč, pošto nikada pre nismo igrali. U četvrtom je malo bilo bolje. Bilo je baš teško za igru. Vruće, sparno, pa senka – objasnio je Đoković.

Pročitajte još

Pohvalio je Vilander Novakov servis na meču 2. kola, a Đoković je odao priznanje svom treneru Ivaniševiću.

– Goranova zasluga. Radim na servisu, dao mi je par saveta. Dao mi je par saveta, ne znam šta su radili sa podlogom, ali nikada nije bila ovako brza. Jednostavno moraš dobro da serviraš da bi pobedio – objasnio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike