Novak ide dalje: Test protiv lukavog Amerikanca je položen

10.02.2021

05:46 >> 08:04

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta pobdio je Amerikanca Tijafoa - 6:3, 6:7 (3), 7:6 (2), 6:3

Novak ide dalje: Test protiv lukavog Amerikanca je položen
Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeško je položio test u 2. kolu Australijan opena protiv Ameriknaca Fransinsa Tijafao. U Melburnu je osvanuo vreo dan tokom koga smo već videli eliminaciju Nine Stojanović u duelu sa Serenom Vilijams. 

A u tom vrelom danu Novak je trebalo da se nađe oči u oči sa igračem kao što je Fransis Tijefo. U teškim uslovima Đoković je pokazao da ume da se izbori i sa dobrim rivalom, ali i svim lukavstvima kojima je Amerikanac pokušao da produži meč što više, da sebi obezbedi što dužu pauzu… I uspeo je. Đoković je odlično servirao tokom čitavog meča i to je ono što sigurno mora da ga ohrabri. Ono što bi možda moglo da ga zabrine je da li mu se nešto dogodilo sa laktom pošto je delovalo da je u četvrtom gemu bilo određenih problema.

Četvrti set

Đoković je stavio tačku na ovaj jako čudan meč oduzevši serivs Amerikancu.

Furiozno je Novak završio gem na svoj servis. Bez izgubljenog poena – 5:3.

Lako je Amerikanac došao do 30:0, ali Novak je uspeo da stigne do 30:30. Ponovo je Tijefo opomenut zbog odugovlačenja. Usledila je i rasprava sa sudijom tokom koje je čak i opsovao sudiju. Đoković je stigao do brejka – 4:3.

Novak se trudi da brzo završava posao u gemovima u kojima on servisa. I to mu, za sada, polazi za rukom – 3:3.

Ponovo je Novak žustro krenuo u napad na protivnikov servis. Poveo je sa 30:0. Usledila je razmena od 33 udaraca iz koje je Tijafo začuđujuće stigao do poena. I ponovo je pokušao da napravi što dužu pauzu Amerikanac. Tražio je gumu koja mu je otpala sa reketa, prešao čak i na polovinu terena na kojoj je bio Đoković, pa je onda otišao da zameni reket. I kada je dobro izduvao, vratio se da servira. I osvojio je gem. Sada vodi sa 3:2.

Deluje da je Novak istegao lakat tokom četvrtog gema. Servis mu je i dalje odličan, stigao je u ovom gemu do 25. na meču – 2:2.

Definitivno, Amerikanac ima mnogo, mnogo sreće na današnjem meču. Prvi poen u trećem gemu je dobio uz pomoć mreže, drugi pogodivši liniju… Usledila je dupla servis greška, pa još jedna greška. Đoković je stigao do 30:30. Zbog druge opomene zbog odugovlačenja rivalu je zatim oduzet prvi servis, ali je iz drugog uspeo da izvuče poen. Ali, još jedan sjajan udarac odveo je Đokovića do izjednačenja. I onda je usledio snažan forhend i prva brejk lopte u četvrtom setu. Odbranio se asom, a onda je uspeo i da stigne do prednosti. Ali, Novak je po svaku cenu želeo da mu oduzme servis baš u ovom momentu. Perfektno se snašao na mreži, ali je i ovo Tijafo “preživeo”. Frensis vodi sa 2:1.

Imao je Đoković problema da sačuva servis, ali je uspeo – 1:1.

Tijafo dobija prvi gem u četvrtom setu. I nastavlja da oteže vreme. Sada je tražio novi reket i na to je potrošeno mnogo vremena. A Novak je mirno čekao da počne da servira.

Treći set

Novak je poveo sa 2:0. Baš posle tog dobijenog drugog poena usledila je i žestoka psovka. Tijefo je potom odservirao as, pa Novak dva – 4:1. Još jedan duži poen i drugi mini-brejk – 5:2. I konačno je Novak slomio otpor rivala. Sada vodi sa 2:1 u setovima.

To je to. Opet idemo u taj-brejk – 6:6. A imao je Novak šanse u ovom gemu.

Bez ikakvih problema Novak je stigao do 6:5.

Kakav gem. Viđeno je sve i svašta. Od opomene Tijafou zbog kasnog servisa (što radi tokom čitavog meča) do Novakovih grešaka, ali i magičnih poteza. Bio je Đoković na 30:30, kada je čini se jedan za njega lak udarac poslao u aut. I onda se probudio. Jedna sjajna skraćena lopte i stigao je do prve set lopte. Brzo je stigla i druga prilika. Ni nju Đoković nije uspeo da realizuje. Na kraju Amerikanac je preživeo – 5:5.

Odličan gem za Đokovića. Lako je stigao do 5:4 i sigurno da sada sprema napad na servis rivala.

Dva as servisa odvela su Amerikanca do 4:4 u gemovima.

Deluje da se Novak konsolidovao. Sigurno je odservirao i dobio je sedmi gem trećeg seta.

Izjednačenje. Biće ovde još mnogo borbe. Frensins je dobio tri gema zaredom – 3:3.

Tijafo je stigao do brejka. Slab drugi servis Đokovića, a potom i greška omogućili su Amerikancu da ponovo podigne adrenalin. Sada je 3:2 za Novaka, a Amerikanac ide na servis.

Imao je priliku Đoković da stigne i do 4:0. Izgledalo je Amerikanac dao sve što imao u sebi u drugom setu, ali preživeo je dve brejk lopte.

Već na startu Novak je stigao do brejka, a onda i do potvrde vođstva. Ovaj deo igre praktično je počeo sa 3:0.

Drugi set

Amerikanac je pokazao da je borben igrač, ali je imao i mnogo sreće u pojedinim momentima. Posebno je to bilo vidljivo u taj-brejku. Pogađao je linije u momentima kada je loptice udarao ramom reketa. Na kraju Tijafo je dobio drugi set.

Prvi set

U prvom set Novak je odmah stigao do brejka i na taj način je odredio tok ovog dela igre. Bilo je više nego vidljivo da je Tijafo spreman za veliku borbu. Uzvratio je brejkom i stigao do 4:3. Ali Novak je bio spreman. Odmah je uzvratio i prvi set je praktično osvojen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike