Ovaj 11. februar ušao je u istoriju srpskog sporta

11.02.2021

14:11 >> 14:13

0

Autor: Milan Nastić

Zahvaljujući rezultatima Đokovića, Lajovića i Krajinovića ispisana je nova stranica u istoriji tenisa u Srbiji

Ovaj 11. februar ušao je u istoriju srpskog sporta
Copyright Profimedia

Današnji dan, ovaj 11. februar ostaće zauvek zapisan u istoriji srpskog sporta. Da, imala je naša zemlja u jednom trenutku tri izuzetno jaka aduta u isto vreme na Australijan openu (Đoković, Tipsarević, Troicki), ali ni ovom triju nije pošlo za rukom ono što su uradili u protekla dva dana Đoković, Lajović i Krajinović.

Prvi put u istoriji tenisa u Srbiji imaćemo tri igrača u 3. kolu Australijan opena. Đoković je to treće runde stigao pobedama nad Šardijem i Tijafoom, Lajović je do ove faze stigao trijumfima protiv Stahovskim i Bublikom, dok je Krajinović do meča protiv Medvedeva došao pobedama protiv Hasea i Anduharom.

Podatak koji zvuči gotovo neverovatno, ali je istinit. A koliko je sve to neobično svedoči i činjenica da je i veliki poznavaoci tenisa u Srbiji nisu uspeli odmah da se sete ovakvog podatka.

Goran Bubanj, teniski stručnjak, nije mogao da sakrije iznenađen ovim podatkom.

– Stvarno interesantan podatak. Moram da budem iskren, nisam znao da njih trojica u isto vreme nisu uspeli da se domognu trećeg kola Australijan opena. Činjenica da su Novak, Janko i Viktor dominirali u poslednjih deset godina, ali očigledno im se kockice nisu poklopile u Melburnu – kazao je Bubanj za 24sedam i dodao:

– Raduje me da se pojavila nova generacija odličnih srpskih igrača, koji su nastavili putem koji je ranije bio rezervisan za ovu trojicu. Ovi momci su odlični teniseri i lepo je što Srbija nastavlja da bude uspešna u tenisu.

Profimedia.rs

Goran Bubanj posebno ističe uspeh Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, ali njima dodaje i Miomira Kecmanovića.

Duci je već nekoliko godina između 30. i 50. mesta na ATP listi. Tu je u samom vrhu svetskog tenisa. Uvek fizički spreman i od njega u budućnosti očekujem da bude još bolji na ATP listi. Krajinoviću nikad nije osporavan neverovatan talenat, ali često je imao problema sa fizičkom spremom i tu je on najviše kuburio. Vidim da i u tom segmentu je napredovao i raduje me za njega. Naravno, ne treba izostaviti ni Kecmanovića, čini mi se da igra sve bolje kako godine prolaze i nema dileme da i on ima veliki potencijal i predviđam mu da bude u samom vrhu svetskog tenisa.

Pročitajte još

Bubanj smatra i da se Đoković nalazi u dobroj formi i da ima velike šanse da odbrani trofej na Australijan openu.

– Novak je odlično igrao i mečeve na ATP kupu. Pobediti Zvereva i Šapovalova, igrača koji spadaju vrh teniskog sveta, nije to mala stvar. Opet, velika je razlika kad se igra na dva ili na tri seta. Mislim da nema mnogo igrača koji mogu da pariraju Đokoviću na Gren slemovima. Moje mišljenje je da će polufinale biti između Noleta i Tima i da će to biti finale pre finala. Njih dvojica su za mene najozbiljniji kandidati za osvajanje Australijan open – zaključio je Bubanj 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike