Rus presrećan: Najveća pobeda u karijeri!

24.04.2021

20:17 >> 20:19

0

Autor: N. St.

Karacev ne krije zadovoljstvo posle trijumfa protiv Novaka

Rus presrećan: Najveća pobeda u karijeri!
Copyright MN Press

Veliko iznenađenje u Beogradu napravio je Aslan Karacev. Savladao je Novaka Đokovića i prošao u finale takmičenja u srpskoj prestonici (2:1).

Posebno je impresivno način na koji je to učinio, kao da ima već „milion“ ovakvih mečeva pod nogama, a ne kao neko ko je u februaru bio izvan najboljih 100 na svetu. Velika razlika u odnosu na polufinale Australijan opena gde je Novak rutinski slavio.

– Ta dva duela ne mogu da se porede. Na tvrdoj podlozi je teško igrati sa njim, napravio je možda dve greške za dva seta tada, kao da sam udarao u zid. Sada je bilo drugačije, šljaka je drugačija podloga – objasnio je Karacev.

Ne krije sreću zbog uspeha.

Definitivno moja najveća pobeda u karijeri. Igrao sam i pobedio prvog igrača sveta, ostavio sam sve na terenu.

Spasao je čak 23 od 28 brejk lopti.

– Ne mogu previše da pričam o tome šta mi je prolazilo kroz glavu u tim momentima. Morate da budete agresivni kada igrate protiv tenisera koji sve vraća kao da se loptica odbija od zida. Ako mu date šansu da počne da vas šeta, gotovi ste. Bio sam agresivan, ulazio sam u teren i to je bio glavni cilj.

MN Press

Zanimljivo je da je ovaj meč (3h i 25 minuta) bio najduži meč ove godine.

– Bio je zaista dug meč, sledi mi oporavak, imamo dobrog fizoterapeuta, odmaraću u hotelu i potrudiću se da se pripremim za finale – završio je Karacev.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike