Đoković: Mogu da budem ljut samo na sebe, moram mnogo bolje ako želim trofej na Rolan Garosu

24.04.2021

20:06 >> 20:16

0

Autor: N. St.

Srpski as pričao posle poraza u Beogradu

Đoković: Mogu da budem ljut samo na sebe, moram mnogo bolje ako želim trofej na Rolan Garosu
Copyright MN Press

Ostavio je Novak Đoković mnoge u šoku na turniru u Beogradu. Bio je „već viđen“ kako podiže pehar u srpskoj prestonici, ali se to neće dogoditi.

U polufinalu ga je eliminisao Aslan Karacev (Rusija) sa 2:1 u setovima. Nije prvi reket sveta bio previše raspoložen posle meča.

Čestitam mu, odigrao je hrabro i zaslužio pobedu. Bilo je dosta uspona i padova, iamo sam i nekih zdravstvenih problema u prethodna dva dana, ali to nikako ne umanjuje njegove zasluge. Ipak, neću se sećati momenata sa ovog meča zbog poraza. Bio sam blizu, a on je svaki put odigrao hrabro i to mu se isplatilo – jasan je Novak.

Nije mu bilo lako da objasni šta je pošlo po zlu.

– Što se analize meča tiče, teško je sada pričati, svelo se sve na udarac dva. To je sport, ponekad dobijete, ponekad ne. Nisam bio na svom nivou, mogu da nastavim da radim. Ne znam da li ću igrati na drugom turniru u Beogradu niti u Madridu. Iskreno, umoran sam malo od pravljenja planova, mada ću se potruditi da budem u Beogradu.

STEFAN ODGLEDAO CEO MEČ

Ima i nekih pozitivnih stvari.

– Prvi put je Stefan odgledao ceo meč, nisam uspeo da slavim, ali je tu bila cela porodica, roditelji, braća. Boli što nisam pobedio, ali mi je drago što je familija bila sa mnom, izgledalo je da je sin uživao, mada završnica nije bila dobra.

Izgledalo je da će stvari krenuti na bolje kada je Novak izjednačio u setovima.

– Zbog publike sam dobio drugi set, imao sam šanse u nastavku, ali je zasluženo on dobio treći set. Rolan Garos je i dalje moj najveći fokus. Svestan sam da moram da napredujem i da igram mnogo bolje da bih imao šansu da osvojim taj trofej. Bolje nego u Monte Karlu i ovde. Nadam se da će biti najbolje u Parizu.

Ne krije da je tužan zbog neuspeha.

Razočaran sam što se ovako završilo kod kuće. Izgubio sam od boljeg igrača koji je bio hrabriji, agresivniji, i to je dalo rezultat. Za nas je bio generalno uspešan turnir, nadam se da ćemo imati dobro finale i da ću igrati opet ovde za četiri-pet nedelja. Još uvek ne znam, ali je Rolan Garos moj glavni cilj.

MN Press

Na kraju su ga pitali i kako uspeva tako brzo da se smiri i da čestita protivniku posle ovakvih poraza.

Ljut sam na sebe ne na protivnika, on je bio bolji kada je bilo najpotrebnije. Ako me neko pobedi mogu da budem ljut samo na sebe, ne na rivala, ko god dobije zaslužuje čestitke – zaključio je Đoković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike