Šok u Beogradu: Novak ispao, Karacev prošao u finale

24.04.2021

18:59 >> 20:17

0

Autor: M. Nastić

Ruski teniser slavio u srpskoj prestonici

Šok u Beogradu: Novak ispao, Karacev prošao u finale
Copyright MN Press

Srbija neće imati finalistu na Serbia openu. Novak Đoković, najveći favorit na ovom turniru, posle velike borbe i maratonskog meča izgubio je od Aslana Karaceva sa 2:1 (5:7, 6:4, 4:6).

Ovaj duel je obeležilo veliki broj brejkova sa oba strane, ali i brejk lopti. Ne pamti se kada je viđen ovakav okršaj, ali više sreće u tom nadmudrivanju imao je ruski teniser.

Najbolji pokazatelj je to da je duel trajao tri sata i 25 minuta. Čini se da je prelomne trenutke Karacev odigrao sa više koncentracije i na kraju se zasluženo plasirao u finale Serbia opena.

Stekao se utisak da prvi reket sveta u poslednjim gemovima trećeg seta nije imao snage, što je Rus znao da iskoristi. Što se tiče Novaka, sigurno nije imao svoje veče. Odigrao je meč sa dosta grešaka, i tako svoje takmičenje završio u polufinalu.

Ovim se Karatsev osvetio Đokoviću za poraz u polufinalu Australijan opena.

Već na početku meča dosta uzbuđenja. Novak je u drugom gemu napravio brejk, uspešno odservirao i svoj servis. Poveo je sa 3:0, i očekivalo se da će lako osvojiti taj set.

Međutim, Karacev uspeva da osvoji sledeće tri gema i set se vraća u egal. U tom delu meča primećena je mala nervoza kod srpskog tenisera, verovatno razočaran što je dozvolio Rusu da se vrati u duel. To je uticalo i na njegovu igru, što je Karacev osetio, i u osmom gemu napravio brejk, čime je  poveo je sa 5:4 i imao servis za osvajanje prvog seta.

Međutim, Novak je još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu. Kad je bilo odlučujuće, on je odigrao najbolje, psihički se konsolidovao, i odmah u sledećem gemu napravio ribrejk i rezultat je ponovo izjednačen. Nije se dugo čekalo na novi brejk. Ruski teniser je posle velike borbe, ponovo oduzeo servis Novaku i približio se osvajanju prvog seta. Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u 12. gemu, obojica su imali svoje šanse, jedan da ostane u igri, drugi da stigne do vođstva. Tako je i bilo, Karacev je završio prvi set u svoju korist 7:5.

Novak kreće odlićno u nastavku meča, pravi kao i u prvom setu brzo brejk i dolazi do vođstva od 2:0, ali se opet Rus se ne predaje, osvaja naredna tri gema i prednost je ponovo na strani Karaceva. Aslan uspeva da zadrži svoj servis,  ali srpski teniser pravi preokret, osvaja četiri gema u nizu i dobija drugi set sa 6:4.

Što se tiče treće seta, vođena je velika borba, menjali su se obojica u vođstvu, ali je prelomni bio sedmi gem u kojem je Rus napravio brejk koji je uspeo da zadrži do kraja meča.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike