KRAJ: Rus napravio veliko iznenađenje u srpskoj prestonici, Đoković eliminisan u polufinalu! (FOTO)

24.04.2021

15:05 >> 19:05

0

Autor: N. St.

Prvi reket sveta poražen od ruskog predstavnika

KRAJ: Rus napravio veliko iznenađenje u srpskoj prestonici, Đoković eliminisan u polufinalu! (FOTO)
Copyright MN Press

Repriza polufinala Australijan opena u polufinalu turnira u Beogradu.Isti rivali, ali je ovog puta rezultat bio drugačiji nego što je slučaj bio u Melburnu.

Aslan Karacev je u polufinalu takmičenja u srpskoj prestonici eliminisao Novaka Đokovića – 7:5, 4:6, 6:4.

Prvi reket sveta definitivno ima za čim da žali. Iskoristio je samo pet od 28 brejk šansi, a čak 10 je propustio u trećem, odlučujućem setu. Sa druge strane Rus je igrao kao da je već dugo bar među najboljih 10, a ne da je otkrovenje u 2021. godini.

Njega u borbi za pehar čeka bolji iz meča Mateo Beretini (Italija) – Taro Danijel (Japan).

Dešavanja sa meča pratite na portalu “24sedam“.

Pročitajte još:

4:6′ – POBEDA RUSA

Počeo je Đoković 10. gem sa dva osvojena poena (0:30). Usledila je savršena forhend paralela ruskog igrača. Novak je potom bekhend poslao na liniju, a Rus je uzvratio tako što je lopticu poslao daleko u aut za dve brejk lopte za Srbina (15:40). Smečom je spasao prvu, što je ujedno bila i deveta neiskorišćena brejk šansa za Novaka u setu (30:40). Nisu ni jedan ni drugi hteli da napadnu, čekali su grešku rivala i to je načinio Novak, 10. propuštena brejk prilika u trećem setu (40:40). Dobrom reakcijom na mreži je Aslan došao do druge meč lopte, prve na svoj servis. Novak je ritern poslao u mrežu. Karacev je pobedio.

4:5′ – NOVAK SPASAO MEČ LOPTU

Bolje je ruski teniser počeo gem i došao je do 15:30. Dobrim servisom, pa bekhendom, je Novak izjednačio, ali je onda čist zicer na mreži poslao u mrežu umesto preko. To je značilo da Rus ima prvu meč loptu. Sjajnim servisom je uspeo da se spasi Đoković, pa se potom iskupio znatno boljom reakcijom na mreži. Međutim, dobrim riternom je Karacev ponovo izjednačio (40:40). Uz neke zaista fenomenalne udarce sa obe strane je Novak uspeo da se izvuče i da ostane u igri.

3:5′ – RUS NA KORAK DO POBEDE

Bez izgubljenog poena je ruski igrač osvojio gem na svoj servis i došao je na gem do pobede.

3:4′ – KARACEV PRVI DO BREJKA

Novak je u problemu, izgubio je svoj servis gem. Karacev ima prednost i servis u narednom gemu (3:4).

3:3′ – PET ŠANSI NOVAK PROPUŠTA

Promenio je Novak majicu u pauzi, a Karacev je posle promašenog zicera “pomogao” Novaku da dođe do 15:40. As servisom se izvukao, a potom je fenomenalnim servisom od 181km/h spasao i drugu, to je bila ukupno 37. brejk šansa na meču. Dobrom odbranom je Novak stigao i do treće brejk lopte u gemu. Bekhendom je Rus i to spasao. Posle izlaska na mrežu i dobrog forhenda je Novak došao i do četvrte brejk šanse. Karacev je to spasao, pa je u narednom poenu lopticu prošao u mrežu za petu brejk loptu za Novaka. Branio se Đoković koliko je mogao i na kraju je poslao lopticu u aut (40:40). Rus se izvukao i izjednačio.

3:2′ – NOVAK OD 0:40 DO GEMA

Tri šanse je Novak propustio u prethodnom, tri uzastopne je imao Karacev u narednom gemu (0:40). Sve tri je Đoković uspeo da spasi, poslednju odličnim forhendom (40:40). Uz dosta problema je Đoković pronašao način da osvoji gem.

2:2′ – NOVI DUG GEM, KARACEV SPASAO TRI BREJK LOPTE

Umor je počeo da stiže i jednog i drugog, vidi se to po udarcima i po neiznuđenim greškama, doduše i nije toliko začuđujuće jer igraju već tri sata. Došao je Đoković do tri brejk šanse, sve tri je spasao Karacev, pa je zatim osvojio gem za izjednačenje.

2:1′ – GEM ZA NOVAKA

Tri gema trećeg seta trajala su 21 minut. Posle prvog dela maratona Novak ima prednost (2:1).

1:1′ – KARACEV NE POPUŠTA

Još jedan maratonski gem, ovaj je Karacev završio u svoju korist i produžio dramu (1:1).

1:0′ – IZVUKAO SE SRBIN

Treći set je krenuo brejk šansom za Rusa. Spasao se Novak, da bi zatim vidno umoran ostao na jednoj strani terena, ali je Karacev zicer poslao daleko u aut. Iskupio se ruski igrač već u narednom poenu i vratio “đus” (40:40). Kod druge šanse za brejk je ruski igrač poslao lopticu u mrežu (40:40). Posle mnogo problema je Novak uspeo da osvoji gem.

6:4′ – NOVAK JE DOBIO SET!

Stigao je Karacev do dve gem lopte, prvu je poslao u mrežu, da bi posle druge odlično poslao paralelu u ugao, a Novak je iz potpune defanzive dijagonalu poslao na savršeno mesto i prevario Rusa za izjednačenje (40:40). Tada je pozvao malobrojne navijače na tribinama da se aktiviraju i da mu pruže podršku. Upravo se to i dogodilo, ljudi na tribinama su ustali, a Novak je bekhend paralelom došao do brejk lopte koja je ujedno bila i set lopta. Imao je Novak malo sreće da jedna loptica padne na liniju, pa da posle toga osvoji gem i izjednači u setovima (6:4).

5:4′ – NOVAK VODI

Bez izgubljenog poena, sa nekoliko odličnih udaraca, pre svega drop-šot u drugom poenu, za vođstvo srpskog igrača i prebacivanje pritiska na stranu Rusa.

4:4′ – IZJEDNAČENJE

Odlično je Novak odigrao gem, došao do 16. brejk lopte u ovo mduelu, ali je nije iskoristio. Posle dobrog servisa Karaceva je Rus stigao do gem lopte, ali je Novak na to imao odgovor i došao je do druge brejk šprilike u gemu, bekhend Aslana je otišao u aut, Novak je izjednačio.

3:4′ – EKSPRESAN GEM

Kao brzi voz je Novak osvojio sedmi gem, nije dao protivniku ni promil šansi.

2:4′ – KARACEV POTVRDIO BREJK

Karacev servis gem započinje duplom servis greškom. Novak zatim igra perfektan bekhend za 0:30. Stigao je Novak do nove brejk lopte i ponovo je nije iskoristio, bekhend paralela je otišla u aut. Posle toga mu nije pošlo za rukom da iznenadi rivala drop-šotom. Onda je potvrdio brejk i poveo sa 2:4.

2:3′ – BREJK KARACEVA

Prilično rutinski je Karacev oduzeo servis srpskom igraču i poveo u drugom setu iako je gubio sa 2:0 (2:3).

2:2′ – NI ČETIRI BREJK ŠANSE NISU DOVOLJNE SRBINU

Stigao je Novak do dve brejk šanse, kod prve je pogodio mrežu što je dalo vremena Rusu da se pripremi za udarac i spasi prvu šansu. Kod druge je Novak ritern poslao daleko u aut (40:40). Došao je Nole i do treće šanse, ali i nju nije iskoristio. Došao je i do četvrte šanse da oduzme servis rivalu, ali je i ta prilika otišla u nepovrat. Usledio je maratonski poen koji je Rus završio bekhend paralelom, da bi zatim kratkom forhend dijagonalom došao do gema posle četiri brejk lopte.

2:1′ – POVRATAK RUSA

Umesto potvrde brejka, izgubljen servis gem. Sa tri brza poena je Karacev došao do tri brejk lopte i drugu je pretvorio u gem (2:1).

2:0′ – BREJK SRBINA

Agresivnije i sigurnije Novak igra u drugom setu, Aslan više greši, pa je tako srpski igrač stigao do brejka, slično kao u prvom setu (2:0).

1:0′ – NOVAK VODI

Lak i brz gem za srpskog igrača koji je poveo u drugom setu.

18:34′ – NOVAKOV ZAHTEV

Zbog problema sa stanjem terena Đoković je od glavnog sudije tražio da se teren sredi i da se isrpska. Uslišen mu je zahtev i upravo to se i dogodilo u pauzi između dva seta.

MN Press

5:7′ – KARACEV DOBIO PRVI SET

Savršen napad srpskog igrača za 15:30, ali se u narednom poenu do te mere branio da je izašao van kadra kamere koliko se udaljio od osnovne linije. Vratio je nekoliko teških udaraca, ali nije mogao sve (30:30). Zatim je savršenom kratkom forhend dijagonalom stigao do još jedne brejk prilike (30:40). Karacev je smečom stigao do “đusa” (40:40). Dobar napad srpskog igrača, Aslan šalje loptu u aut za novu brejk šansu. Izvukao se Karacev i iz te situacije odličnim volejem na mreži. Uz dosta sreće je Novak vratio servis, Aslan je poslao u mrežu, pa se Srbin izvinio zbog toga. Treća brejk lopta je otišla u nepovrat zahvaljujući savršenom servisu i lakom forhendu Karaceva na mreži. Srpski igrač se iznervirao zbog toga što Rus pogađa toliko linija “Koliko linija pogađa čovek, ovo nije realno” izgovorio je Đoković. Posle još jedne je u znaku frustracije Đokovića lopticu poslao van tribina i dobio je opomenu, a Karacev je osvojio prvi set (5:7).

5:6′ – NOVA ŠANSA ZA RUSA

Brzo je Novak osvojio dva poena (30:0), pa je stigao i do gem lopte (40:30) i onda je izgubio tri uzastopna poena. Karacev je napravio novi brejk i ponovo servira za set.

5:5′ – NOVAK SE VRATIO!

Poveo je Karacev sa 30:0 u svom servis gemu, da bi Đoković tek tada osvojio prvi viner na meču, u devetom gemu prvog seta, što dovoljno govori o igri srpskog tenisera. Dve neiznuđene greške Rusa donele su Novaku brejk šansu (30:40). Forhend je završio daleko u autu, Novak se vratio.

4:5′ – NOVI BREJK KARACEVA

Novak je konačno napao, počeo je da igra nešto agresivnije što se videlo po sjajnoj forhend paraleli za 30:0. Uzvratio je Karacev savršenim riternom u Đokovićevom stilu. Uprkos tome što je vodio sa 40:15, ruski igrač je došao do novog izjednačenja i stvorio pritisak (40:40). Zatim je savršenom forhend paralelom došao do još jednog brejka. Bekhend Đokovića je završio daleko u autu, Rus servira za set (4:5).

4:4′ – PROPUŠTENA ŠANSA

Imao je Novak priliku za brejk i mogućnost da zatim servira za set, ali je nije iskoristio. Karacev se izvukao i izjednačio (4:4).

4:3′ – NOVAK SE IZVUKAO

Loši servisi su doneli Rusu prednost od 15:30, Novak je osvojio naredni poen, da bi Karacev odličnim forhendom stigao do nove brejk šanse. Izvukao se sjajnim servisom od skoro 190km/h (40:40). Dva puta je srpski igrač imao priliku da osvoji gem, a iz drugog pokušaja je uspeo posle greške Rusa.

3:3′ – IZJEDNAČENJE

Počeo je Rus gem dobro, odservirao je i as za 30:0, pa je usledila dupla servis greška. Potom je vratio odličnim servisima i as udarcima za izjednačenje.

3:2′ – NERVOZNI GEM I BREJK RUSA

Nije uspeo Novak da osvoji novi gem na svoj servis, najviše zbog nervoze. Bio je vidno ljut Đoković na sebe zbog nekih grešaka, pa je tako vikao ka svojoj loži u pokušaju da izbaci frustraciju. Kako je to izgledalo govori i to da je Karacev stigao do brejk lopte i da je Novak imao drugi servis i uz dosta sreće je uspeo da se izvuče, pošto je loptica od vrha mreže ostala u polju protivnika. Potom je bekhend Srbin poslao u aut i ponovo je vikao u besu. Zatim je ruski igrač odlično izgradio poen, oterao Novaka u stranu i potom poslao forhend paralelu u nebranjeni deo za brejk.

MN Press

3:1′ – UPISAO SE RUS

Osvojio je ruski teniser prvi gem u ovom meču. Upisao se na semafor.

3:0′ – POTVRDA BREJKA

Ono što je učinio u prethodonom gemu je Novak potvrdio u trećem. Odbranio je svoj servis i poveo sa 3:0.

2:0′ – BREJK NOVAKA

Dve brejk šanse je imao Novak, kod druge je Karacev napravio duplu servis grešku, ali je Novak prišao mestu gde je lopta pala i priznao da je lopta bila dobra. Dobio je Aslan prvi servis, ali je forhend potom poslao u aut što je značilo brejk za Novaka.

1:0′ – NOVAK VODI

Lagan gem za Novaka na startu meča.

17:18′ – PIKSI NA MEČU

Među poznatim licima meč gleda i selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi, tu je i glumac Dragan Jovanović, kao i članovi Novakove porodice, supruga Jelena, sin Stefan, otac Srđan i mnogi drugi…

MN Press

MN Press

17:15′ – ZAGREVANJE

Srpski i ruski igrač su na terenu i zagrevaju se za početak

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike