Dobre vesti: Srbija brani titulu!

14.12.2020

17:05

0

Autor: D. B.

Otkriven raspored turnira u konkurenciji tenisera od januara do marta

Dobre vesti: Srbija brani titulu!
Copyright Profimedia/Peter Dovgan

Ako je verovati uglednom francuskom “Ekipu”, a oni obično ne greše kada su ovakve stvari u pitanju, Srbija će, naravno pod uslovom da naš tim uzme učešće, braniti titulu na ATP kupu!

Ovaj dnevnik je objavio raspored teniskih takmičenja od januara do marta 2021. godine i na njemu se nalazi i ATP kup (1-7. februar), a potvrđeno je da će se Australijan open održati od 8. do 21. februara.

Sezona će, kao što smo i pisali početi u SAD u turnirom u Derlej biču (4-13. januar) i to će biti prvi i jedini turnir u prvom mesecu sledeće kalendarske godine.

Razlog je jednostavan. Sredinom januara najbolji teniseri i teniserke će krenuti put Australije gde ih čeka dvonedeljni karantin.

Pročitajte još: Ko će biti novi selektor reprezentacije Srbije

A kada se on završi, počinje ATP kup, nadmetanje nacionalnih timova na kome je Srbija prošle godine ostvarila trijumf, kao i jedan turnir iz kategorije ATP 250. U Melburnu će se održati i Australijan open.

Oni koji ne budu daleko dogurali u Melburnu imaće priliku da igraju na turnirima iz kategorije 250. Oni će se održati od 22. do 28. februara, a za sada je potvrđeno da će se igrati u Monpeljeu i Kordobi, dok je lokacije trećeg turnira za sada nepoznata.

Roterdam, Buenos Ajres i još jedan grad biće domaćini ATP 250 turnirima u periodu od 1. do 7. marta, dok će se sedam dana kasnije igrati u Dohi, Marselju i Santijagu. Konačno u martu će se u periodu od 15. do 21. teniseri nadmetati i u Akapulku i Dubaiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike