Novače, evo ti 61 evro - to ti je za hranu

05.12.2020

06:37 >> 07:03

0

Autor: D. B.

Procurela, nova, detaljna pravila karantina za teniserke i tenisere po dolasku u Australiju

Novače, evo ti 61 evro - to ti je za hranu
Copyright Profimedia

Kakva će biti pravila karantina koja će važiti tokom Australijan opena? Izgleda da je sada sve poznato, a ono što očekuje Novaka Đokovića moglo bi da se oceni kao – očekivano uz blagu dozu bizarnog.

“Procurela” su zvanična dokumeta koje je učesnicima prvog gren slema u sezoni poslala Teniska federacija Australije i u kojima se do detalja opisuje sve što će igračicama i igračima biti dozvoljeno po dolasku u Melbrun.

Ono što je najvažnije je da je sada poznato da svi mogu da uđu u Australiju isključivo 15. i 16. januara. Pre ta dva datuma na ovaj kontinet mogu da dođu samo državljani Australije i članovi njihove najuže porodice, ali će i oni morati u obavezni dvonedeljni karantin tokom koga moraju da budu u hotelskoj sobi 24 časa dnevno.

Kada 15. ili 16. teniserke i teniseri iz drugih država budu dolazili u Australiju očekuje iz karantin. On će trajati 14 dana. Biće dozvoljen samo boravak u hotelu i odlazak na treninge u Melburn parku.

Pročitajte još: Gde će početi teniska sezone 2021.

Ono što je veoma interesantno je da su organizatori obelodali i tačna pravila boravka u hotelima.

Tokom karantina platićemo za vas i vaš tim po hotelsku sobu za svakoga i hranu do 100 australijskih dolara (61 evro) za svaki dan. Vlada ne dozvoljava smeštaj u privatnim kućama tokom karantina. Sobu smete da delite sa nekim iz vašeg tima, ali ukoliko osoba sa kojom delite sobu bude pozitivna na kovid 19 to će se odraziti i na vas, pošto ćete biti tretirani kao blizak kontakt. Hotel ne smete da napuštate tokom karantina. Isto se odnosi i na vaš tim. Izuzetak je odlazak na trening. Posete u hotelskoj sobi tokom karanatina nisu dozvoljene – stoji u setu pravila koji je dostavljen učesnicima Australijan opena.

Poseban set pravila odnosi se na mesto gde je dozvoljeno da igračice i igrači jedu.

Obroke možete da imate jedino u svojoj sobi tokom karantina, a imaćete mogućnost da jedete i tokom treninga u trening centru.

Pročitajte još: 2019 vs 2020 za najbolje tenisere iz Srbije

Pojašnjeno je i kada će biti moguć početak treninga u Melburnu.

– Ako prvog dana dolaska u Australiju vaš test bude negativan, trening će biti moguć od drugog dana karantina. Treninge ćete obavljati na terenina i u teretani Melburn parka. Za treninge ukupno imate pet sati dnevno. Dva sata na terenu, dva sata u teterani i sat vremena tokom kojih možete da jedete. Tokom karantina neće biti moguće da se igra bilo kakav turnir – stoji u pravilima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike