Đoković u osmini finala, ali ga je hrabri Amerikanac namučio

02.07.2021

16:55 >> 20:13

0

U prethodnim kolima naš teniser bio bolji od Drejpera i Andersona

Đoković u osmini finala, ali ga je hrabri Amerikanac namučio
Copyright Novak Đoković, Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Vimbldona, pobedom nad Amerikancem Denisa Kudle od 3:0.

Najbolji srpski i svetski teniser je slavio rezultatom 3:0 (6:4, 6:3, 7:5) posle dva sata i 19 minuta. Mada nije bilo lako protiv 114. igrača na svetskoj rang listi. Za plasman među osam najboljh igraće protiv Kristijana Garina.

Ovo je bio treći međusobni duel Srbina i Amerikanca ukrajinskog porekla, i zanimljivo je da su sva tri odigrana na grend slem turnirima. I svaki je put bilo 3:0.

Međutim, danas Novaku nije bilo nimalo lako. U uvodnom setu, Đoković je “brejknuo” protivnika tek u desetom gemu, a do tada nije bilo prilika za brejk. U drugom setu, bilo je mnogo zanimljivije i sa više brejkova. Poveo je Srbin sa 2:0, zatim je Amerikanac uzvratio brejkom, ali je onda Novak poveo sa 4:1. Tu prednost je i sačuvao. Mada je i tada mogao ranije da završi meč. U osmom gemu je imao dve brejk i set lopte, ali se protivnik izvukao. Ipak, na svoj servis je Kudli prepustio samo jedan poen.

U odlučujućoj deonici, nije počelo dobro za našeg igrača. Poveo je Amerikanac sa 3:0, a onda i sa 4:1. Usledila je mini serija i izjednačenje na 4:4, a onda i taj-brejk. Ni tada situacija nije bila najbolja. Poveo je Kudla sa 4:1, a onda je Đoković preokrenuo na 5:4 i 6:5. Tu meč loptu nije iskoristio, ali jeste onu na 8:7.

Podsetimo, već je izbacio Džeka Drejpera i Kevina Andersona u pohodu na 20. grend slem titulu u karijeri i šestu na Vimbldonu.

Na našem portalu mogli ste UŽIVO da pratite dešavanja sa Terena 1 na kompleksu u Londonu.

BLOG UŽIVO:

Kraj meča! 

9:7 – Kudla u mrežu
8:7 – Đoković ima drugu meč loptu, na sevis protivnika
Sada Kudla ima set loptu, na Đokovićev servis
Promena strane
6:6 – Novakova nova greška, u mrežu
5:4 – Đoković ima dva servisa i meč
4:4 – Kudla ponovo u mrežu
3:4 – Kudla u mrežu
1:4 – Paralela Kudle
1:3 – Vraća Novak mini brejk
0:3 – Đoković vezuje dve duple greške
0:2 – Kudla vodi

6:6 – Đoković ponovo servira za ostanak u setu. Snažan servis Novaka. Kudla traži čelendž, ali je loptica dobra. Izjednačenje od 15:15, pa onda i prednost od 30:15. Lagana završnica na mreži. Đoković ima dve gem lopte. Koristi prvu. Ulazimo u taj-brejk.

5:6 – As 28-godišnjeg Kudle za početak. Uspeva Novak da smanji na 30:15. Pa i da izjednači dijagonalom. Zatim pogađa i mrežu, pa Kudla ima gem loptu. Dobar servis, za 6:5.

5:5 – Novak servira za ostanak u setu. Na početku as. Zatim i neiznuđena greška Kudle. Đoković vodi sa 30:0. Sada i sa 40:0, posle auta Amerikanca. Bez izgubljenog poena.

4:5 – Kudla servira, ali Đoković vodi. Oglašava se i Novakov navijač, ali preglasno. Zbog toga ga Đoković gleda sa prekorom. Kudla ne uspeva da stigne lopticu kojom ga je Đoković prebacio. Sada je 30:30.

Snažno na liniju. Amerikanac ima prednost od 40:30. Neuspešan lob. Kudla ima prednost od 5:4.

4:4 – Đoković ima priliku da na svoj servis izjednači. Ali loše počinje. Aut i Kudla vodi sa 15:0. Izjednačenje. Zatim i prednost od 30:15. Kudla samo reketom uspeva da zakači lopticu. Ne da se Amerikanac. Posle duže razmene, izjednačenje. Dobar servis. Ima šansu za izjednačenje. I uspeva.

3:4 – Loptica jedva prelazi mrežu. Vodi Kudla sa 15:0, a zatim sledi i izjednačenje. Pogađa Amerikanac mrežu, i Srbin ima 30:15. Šalje lopticu u aut, sada Novak ima dve brejk lopte. Prvu ne koristi, pošto pogađa mrežu. Ni drugu, loptica je u autu. Izjednačenje.

Kudla u mrežu, nova brejk prilika. Amerikanac ponovo u mrežu. Naš teniser je ponovo u igri.

Kada bi sada potvrdio brejk.

2:4 – Đoković ima prednost od 40:0. Ekspresno smanjuje na 4:2. Bez izgubljenog poena.

1:4 – Dobar napad Kudle, za 30:15. Posle toga i as. Sada je 40:15. Ne da se Novak. Smanjuje i na 40:30, ali ipak Kudla ne da svoj servis. I čuva brejk prednosti.

1:3 – Bez izgubljenog poena dobija Novak prvi svoj gem u ovom setu.

0:3 – Pri vođstvu 30:15 Kudle, Đoković proklizava. Ipak ustaje, izgleda da je sve u redu. Dobija Amerikanac gem.

0:2 – Srbin na servisu, ali posle neuspelog loba, Amerikanac vodi sa 30:0. As Đokovića i sada je 15:30. Stiže i do brejk loptice. Koristi je.

0:1 – Kudla je na servisu u uvodnom gemu. Hvata Amerikanac Srbina u raskoraku, za 40:30. Zatim Đoković šalje lopticu u aut. Vodi Kudla sa 1:0.

Počinje treći, nadamo se i poslednji set. 

6:3 – Đoković servira za 2:0 u setovima. Vodi sa 15:0, ali ga zatim Kudla tera na grešku, za 15:15. Napad Srbina. Ima dve set lopte. Tako je. Vodi sa 2:0.

Drugi set je trajao 42 minuta.

5:3 – Kudla servira. Đoković vodi sa 15:0. Izjednačenje, pa novo vođstvo Đokovića. Prvi servis Amerikanac šalje u mrežu. Đoković ima dve brejk i set lopte. Ne koristi prvu, već lopticu šalje u mrežu. Traži Novak čelendž. Ipak je aut. Izjednačenje. Đokoviću ostaje još jedan čelendž.

Kudla ima prednost. I spasio se.

Ponovo Kudla pod pritiskom. Servira za ostanak u setu.

5:2 – Koristi Đoković što je Kudla proklizao. Ima predost od 40:30. Mnogo sreće za Kudlu. Loptica ipak prelazi preko mrežice i završava u polju. Izjednačenje. Sada i brejk poen za Amerikanca.  Izjednačenje, i Novakovo “Idemo…” Amerikanac pogađa mrežu. Đoković servira još jednom za 5:2.

Još jednom izliv emocija.

4:2 – Opet ne služi Kudlu servis najbolje, ali ipak ima prednost od 40:30. Tera ga Novak na grešku, za 40:40. Snažan servis, za prednost. Kudla prekida seriju Đokovića.

Ukoliko prođe dalje, zna se i Novakov protivnik.

4:1 – Bez izgubljenog poena. Vodi Đoković, uz čak dva brejka.

Bilo bi dobro da potvrdi brejk.

3:1 – Sada Đoković ima dve brejk šanse. Prvu ne koristi. Ali drugu da.

2:1 – Kudla pogađa paralelu i dobija aplauz od Đokovića. Greši Đoković. Sada Amerikanac ima prednost od 30:0. Ima i tri brejk loptice. Đoković izgleda ljut na svoj stručni štab. Nervozan je i vraća se Kudla. Vraća brejk.

Ovo sada već deluje dobro. Novak je na dobrom putu.

2:0 – Kudla servira, ali Đoković ima prednost od 30:0. Posle duže razmene udaraca, Srbin šalje lopticu u aut. “Revanšira” mu se Amerikanac i pogađa mrežu. Novak ima dve brejk lopte. Ne koristi prvu, Kudla suviše dobro servira. Amerikanac šalje lopticu u aut.

1:0 – Veliki promašaj Kudle. Đoković ima prednost od 40:0. Uz samu liniju. Srbin ima novu prednost u gemovima.

Đoković na servisu.

Pročitajte još

Kreće drugi set. 

Dobar znak, Đoković je ipak (za sada) slomio otpor “žilavog” protivnika.

Prvi set trajao 34 minuta

6:4 – Kudla servira za ostanak u setu. Pravi duplu grešku i Novak vodi sa 15:0. Kliza se Đoković i ne stiže lopticu. Rezultat je 15:15. Konačno, prve dve brejk loptice. I koristi prvu.

5:4 – Đoković protivniku prepušta samo jedan poen iako je on poveo sa 15:0.

4:4 – Kudla servira novim lopticama. Vodi sa 15:0, a zatim i sa 30:0. Đoković šalje loptu u aut. Još jednom aut, za 40:0 u korist Kudle. Novi gem bez izgubljenog poena.

4:3 – Đoković pravi novu duplu grešku. Ali i novi drop šot, za prednost od 30:15. Novi gem za Srbina.

3:3 – Kudla bez respekta i straha. Ima prednost od 40:0, ali pogađa i mrežu. Smanjuje Đoković prednost. Samo mu je jedan poen prepustio Kudla.

3:2 – Neće biti lako Đokoviću. Od 15:30, ipak dolazi do 40:30. Aut Kudle, Đoković ponovo vodi.

2:2 – Pokušava da lobuje Đoković, ali loptica je u autu. Vodi Kudla sa 15:0. Izlazi Amerikanac na mrežu i sada vodi sa 30:0. As, za 40:0. Opet Đokovićev aut.

2:1 – As Đokovića za izjednačenje na 15:15. Ne ide Đokoviću sada prvi servis. Nova neiznuđenja  greška Srbina, za 30:30. Posle duže razmene, Kudla šalje lopticu u aut. Servis viner za osvajanje gema.

1:1 – Drop šot Đokovića za 15:15, a onda Kudlin as za 30:15. Novak stiže, ali lopticu šalje u aut. Amerikanac ima meč loptu. Koristi prvu.

1:0 – Novak meč otvara as udarcem, ali Amerikanac ukrajinskog porekla “uzvraća”. Tačnije Srbin pravi grešku. Uvodna prednost za nešeg igrača.

Pročitajte još

Kreće meč.

Zagrevanje je u toku.

Đoković koji je do sada najprestižniji turnir osvajao pet puta će biti prvi na servisu.

Početak je ponovo pomeren, za još desetak minuta…

Početak meča se očekuje oko 16:20.

Ukoliko osvoji i ovaj turnir, Đoković će se izjednačiti sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slem trofeja

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike