Ko je Novakov naredni rival na Vimbldonu? Postao emigrant sa samo godinu dana, divi se Federeru

30.06.2021

18:09 >> 18:20

0

Autor: Adam Štulić

Đoković u trećem kolu igra protiv Amerikanca ukrajinskog porekla

Ko je Novakov naredni rival na Vimbldonu? Postao emigrant sa samo godinu dana, divi se Federeru
Copyright Novak Đoković i Denis Kudla foto: Profimedia

Bez mnogo muke najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je do trećeg kola Vimbldona. Posle Džeka Drejpera i Kevina Andersona, prvom reketu planete će se na narednom meču preko puta mreže naći Denis Kudla.

Američki teniser ukrajinskog porekla u utorak je bio bolji od Italijana Andreasa Sepija (6:2, 6:4, 6:2), zakazavši tako treći međusobni duel sa srpskim asom, koji je danas uradio nešto što ga je prethodna tri puta, kada mu je to pošlo za rukom, vodilo do vimbldonskog trona.

Ko je Denis Kudla?

Naturalizovani Amerikanac je trenutno 114. teniser sveta. Kada je imao samo godinu dana, po raspadu SSSR, njegovi roditelji su emigrirali iz Ukrajine u SAD.

Sa sedam godina je počeo da trenira tenis, a malo slobodnog vremena između sportskih i školskih obaveza koristio je za spavanje u kolima, dok ga je majka vozila u teniski centar iz Ferfaksa, gde su i živeli.

Najbolji rang u karijeri imao je 2016. godine, kada je bio 53. teniser sveta, a najveći uspeh na grend slemovima ostvario je godinu dana ranije, kada je, upravo na Vimbldonu, stigao do četvrtog kola.

Divio se teniskom umeću Rodžera Federera, a dva jedina dosadašnja duela s Novakom imao je 2019. godine. U drugom kolu Vimbldona poražen je 6:3, 6:2, 6:2, dok je nekoliko meseci kasnije u trećem kolu Ju Es opena izgubio 6:3, 6:4, 6:2.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike