Armenulić za 24sedam: Publika je ove godine na Vimbldonu bolja prema Noletu, uvek će biti provokatora

04.07.2021

10:46 >> 07:44

0

Autor: Milan Nastić

Bivši selektor uveren da će prvi reket sveta pokoriti London

Armenulić za 24sedam: Publika je ove godine na Vimbldonu bolja prema Noletu, uvek će biti provokatora
Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pežali/

Novak Đoković krenuo je u pohod u osvajanje Vimbldona, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafom Nadalom koji su osvojili po 20 grend slemova.

Prvi reket sveta ima velike šanse da osvoji i treći slem zaredom, a tim povodom 24 sedam je razgovarao sa bivšim selektorom Dejvis kup tima Srbije Radmilom Armenulićem koji je siguran da će Đoković “pokoriti” London.

Pročitajte još

– Čini mi se da Novak iz meča u meč diže formu i mislim da nema ko ozbiljnije da ga ugrozi na Vimbldonu. Dobro igra, a to je pokazao u meču sa Kudlom, gde se u njegov igri videla želja za pobedom i to pokazuje da je došao u London sa jednim ciljem – osvajanje najprestižnijeg grend slema. Naravno, uvek postoji mogućnost da imaš loš dan, ali Nole mi izgleda dosta samouvereno – počeo je razgovor za 24sedam Radmilo Armenulić.

Iako bi svi voleli da se ponovi finale iz 2019. godine kada su igrali Đoković i Federer, bivši selektor ne vidi Švajcarca da može da stigne do same završnice.

MN Press

– Nisam siguran da Federer može da stigne do finala. Njegova igra ne uliva poverenje da može da dogura tako daleko. On se mučio i u prethodnim mečevima, i ne bi me iznenadilo da već u narednom kolu ispadne. Nije to Federer od pre neku godinu, mislim mnogo faktora utiče na tako nešto, od toga da je već ušao u ozbiljne teniske godine, a pritom ni fizički nije toliko spreman. Veliku je pauzu napravio, što je najbolji pokazatelj da to nije onaj stari.

Radmilo Armenulić se osvrnuo i na ponašanje publike na Vimbldonu i onakve reakcije Novaka posle trijumfa nad Kudlom.

Pročitajte još

– Čini mi se da ove godine nije toliki animozitet prema Novaku kao što je bio slučaj prethodnih sezona. Vidim da dobija više podrške, pozdravljaju njegove poteze, to je neko moje mišljenje. Što se tiče Novakove reakcije posle meča, mislim da to nije bilo upućeno svim navijačima, nego nekim pojedincima koji su ga provocirali tokom čitavog meča. Nadam se da će kako turnir bude odmicao dobijati sve veću podršku, pogotovo ako Federer ispadne ranije – objasnio je Armenulić.

Iskusni teniski stručnjak gotovo je uveren da će Novak postati najbolji teniser svih vremena.

– Za mene nema dileme da je Đoković veća sada “kralj” tenisa i da je najbolji u istoriji ovog sporta. Gotovo sam siguran da će po broju grend slemova preskočiti Federera i Nadala. Teško će neko u skorijoj budućnosti uspeti da dostigne ono što je Đoković uradio u tenisu. To je nešto neverovatno – zaključio je Armenulić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike