Nikola Pilić za 24sedam: Ima decenije da prođu da neko obori rekord Đokovića na Australijan openu

23.02.2021

06:51 >> 08:37

0

Autor: Milan Nastić

Bivši trener srpskog igrača smatra da će Nole morati da igra minimum 18 turnira u sezoni kako bi ostao u ritmu

Nikola Pilić za 24sedam: Ima decenije da prođu da neko obori rekord Đokovića na Australijan openu
Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair)

Čovek koji je mnogo uticao na karijeru Novaka Đokovića bez dileme je i Nikola Pilić, koji se slobodno može reći napravio bazu kod prvog reketa sveta i otvorio put ka tome gde je sada srpski teniser. A to je tron na kojem suvereno vlada već deceniju i više i sa kojeg se neće spustiti dok ne bude oborio sve rekorde.

Prvi je već za dve nedelje kada će postati igrač sa najviše nedelja na prvom mestu i na toj poziciji prestići Rodžera Federera.

Drugi cilj mu je da bude teniser sa najviše osvojenih grend slemova, i u tom segmentu mu Švajcarac i Rafa Nadal beže dve titule. Njih dvojica su stigli do 20, a prvi reket sveta ima dve manje.

O svim tim stvarima, kao i kako gleda na neke buduće korake Novaka Đokovića, 24sedam je razgovarao sa Nikolom Pilićem koji smatra će proći mnogo decenija kako bi neko stigao Noleta što se tiče broja osvojenih grend slemova na Australijan openu.

– To je nešto neverovatno, devet puta biti najbolji na Australijan openu. Ima decenije da prođu da ga neko stigne. Ko zna da li će i tada neko uspeti. Slobodno mogu da kažem i više. Pogledajte koliko je bilo potrebno da neko stigne Lejvera, tako će biti i sa Novakom. Isto vam je i sa Rafom na Rolan Garosu, to su rezultati koji zaslužuju svako poštovanje – poručio je na početku razgovora za Pilić za 24sedam.

Pročitajte još

Iskusni stručnjak nije mogao da kaže koja je tajna tih uspeha, ali neka čudna veza postoji.

– Teško je to objasniti, zašto su oni toliko dominantni na tim grend slemovima. Jednostavno leže im podloge, atmosfera, tu se najbolje osećaju, imaju najveća samopouzdanja, i mnogo znači što su svoje prve velike trofeje osvojili upravo na tim turnirima. Nemam neko drugo objašnjenje, ali rezultati govore sve.

 

MN Press

Nikola Pilić se osvrnuo i na rekord koji bi Novak trebalo da obori za nekih 14 dana, a to je da će postati igrač sa najviše nedelje na prvom mestu.

– Svi nekako to stavljaju u drugi plan, i da to nije toliko bitno. Međutim, to je tako bitno, da neko bude 311 nedelja na prvom mestu. Znate koliko je to mnogo, pa neko bude jednu, pa se time ponosi čitav život. Svi samo govore da su bitni grend slemovi, i da se samo to broji. Mnogo greše oni koji tako razmišljaju.

Nikola Pilić tvrdi da će Novak Đoković morati da igra minimum 18 turnira ako želi da ostane u ritmu, sve ostalo može da bude pogrešno.

– Ma kakvi te priče, sad će oni da igra samo grend slemove. To je totalno pogrešno. Novak ako želi da imaj ovaj kontinuitet, moraće da igra oko 20 turnira u sezoni, sve ostalo neće biti dobro. Ako se izgubi ritam, teško se vraćaš, i onda se gubi nit, što je u tenisu veoma bitno. U ovom sportu, ne smeše da praviš više od mesec, ili mesec i po da ne igraš. Ja sam siguran da će Novak napraviti balans po tom pitanju i da neće praviti neke veće pauze, ako nije u pitanju povreda. Svestan sam ja da će sada praviti raspored kako njemu odgovara ali taj momenat mora uvek da ima u glavi – istakao je Pilić.

Bivši trener Novaka Đokovića smatra da će jedan od prioriteta prvog reketa sveta ove sezone biti i Olimpijske igre.

– Nema dileme da Nole žarko želi Olimpijske igre, to mu je nešto što mu fali u njegovoj bogatoj karijeri. Mislim da će dosta i po tome tempirati formu i da će mu igranje u Japanu mnogo značiti. U prošlosti nije imao previše sreće sa tim takmičenjima, tako da sam siguran da će mu u ovoj sezoni biti fokus na Olimpijskim igrama.

Pročitajte još

Nikola Pilić nije se čuo sa Novakom Đokovićem posle osvajanja Australijan opena, ali kako kaže poruke je razmenio sa njegovim roditeljima.

– Poslao sam poruku Srđanu i on mi je odmah odgovorio. Isto tako i moja žena je čestitala Dijanu, i znam da su i njih dve razmenili nekoliko poruka. Sa te strane sve je u redu, a za sve nas je najvažnije da on i dalje osvaja najveće turnire – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike