Novakove prve reči posle važne pobede: Nije trebalo niko da me ubeđuje da dođem na Vimbldon

02.07.2024

18:28

0

Autor: P.K.

Zahvalio je hirurgu, ali nije mogao da ne pomene svog prijatelja Mareja

Novakove prve reči posle važne pobede: Nije trebalo niko da me ubeđuje da dođem na Vimbldon
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je ubedljiv na početku Vimbldona, pošto je u prvom kolu pobedio kvalifikanta Vita Koprivu u tri seta, 6:1, 6:2, 6:2.

Čeh, naravno, nije pravo merilo kvaliteta igre, ali Đoković je igrao ovaj meč samo tri i po nedelje posle operacije kolena,  a na terenu nije delovalo da ga to ikako sputava.

To je bilo i prvo pitanje u intervjuu na terenu:

- Zaista sam se osećao odlično. Moje stanje na terenu je bilo dobro. Naravno, okolnosti su bile drugačije zbog operacije kolena. Nisam bio siguran kako će to izgledati tokom meča, s obzirom da je trening jedno, a takmičarski meč nešto sasvim drugo. Želim da se zahvalim svima koji su došli da me podrže.

Odmah je nastavio:

- Nastojao sam da ne obraćam previše pažnje na koleno. Hteo sam da pružim sebi priliku. Da je u pitanju bilo koji drugi turnir, verovatno ne bih rizikovao. Ali, moja ljubav prema Vimbldonu je toliko velika, da sam jednostavno žarko želeo da se vratim ovde.

Nole je istakao da ga niko nije nagovarao da igra:

- Nije bilo potrebe za ubeđivanjem. Doneli smo zajedničku odluku da od prvog dana oporavka radimo ka cilju da nastupim ovde. Želim da izrazim zahvalnost hirurgu koji je odlično obavio svoj posao. Ovo mi je tek druga operacija u karijeri, nakon one na laktu pre 6-7 godina. Uvek sam pokušavao da izbegnem hirurške intervencije, i moram reći da sam imao sreće. Kada uporedim sebe sa drugim igračima mojih godina, drago mi je što sam uspeo da izbegnem ozbiljnije povrede. One su, nažalost, deo sporta i morate to prihvatiti.

Đoković je zatim spomenuo kolegu tenisera i svog prijatelja:

- Mislim da je Kirjos trenutno u komentatorskoj loži, on ima dosta iskustva sa povredama i sigurno bi imao šta da kaže o tome. Srećan sam što nisam morao da budem dugo odsutan sa terena. Imam veliko saosećanje prema svima koji su se mučili i osećali bespomoćno zbog povreda. Teško je kada vam zdravstveno stanje ne dozvoljava da radite ono što volite. Endi Marej je, nažalost, morao da odustane, što je veliki gubitak za turnir.

Na kraju, Novak je izrazio poštovanje prema britanskom teniseru i svom velikom prijatelju:

- Imam ogromno poštovanje prema njemu za sve što je postigao na ovom turniru i u tenisu uopšte. Nadam se da će uspeti da završi karijeru pod svojim uslovima. Voleo bih da pokuša da igra sledeće godine. Šaljem mu srdačne pozdrave. Kao što sam rekao, nakon samo tri i po nedelje od operacije, teško mi je da pričam o povredama, ali tako je kako je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike