Ima li Novak razloga da se plaši Koprive? Iznenađenja mu nisu strana, brojke na strani Srbina!

02.07.2024

10:57

0

Autor: A. S.

Ali se ipak Đoković za sve pita

Ima li Novak razloga da se plaši Koprive? Iznenađenja mu nisu strana, brojke na strani Srbina!
Vit Kopriva - Copyright Profimedia

Razmišljao je, trenirao, konsultovao se sa iskusnijima i na kraju odlučio da se samo tri nedelje nakon operacije meniskusa kolena vrati na teren, pa će navijači imati priliku da danas gledaju Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Povreda koju je zaradio na Rolan Garosu nije naivna, ali je Novak smogao snage da se vrati na teren i čuvenu londonsku travu. Rival u prvom kolu biće mu Vit Kopriva, u našim krajevima potpuno nepoznati igrač, koji pritom nikada nije igrao ni protiv najboljeg tenisera sveta svih vremena.

Njihov meč je drugi na Centralnom terenu i ne očekuje se da će se igrati pre 16 sati.

A ko je Vit Kopriva?

27-godišnji Čeh trenutno je 123. teniser sveta i do glavnog žreba na Vimbldonu je stigao tako što je prošao Skvajera iz Nemačke, Delijena iz Bolivije 2:1 i Gaskea. Šta god da uradi u meču sa Novakom, sigurno da će napredovati na APT listi, ali je trenutna pozicija ne treba nikoga da uljuljka.

Čeh je u karijeri najbolje plasiran bio na 111. mestu, ali mu iznenađenja nisu strana.

Na Australijan openu, ovog januara je, nakon kvalifikacija, poražen u prvom kolu od Sebastijana Korde, ali dramu koju je reširao svi pamte.

Korda je vodio sa 2:0 i već su svi videli pobedu, ali je onda Kopriva proradio, pa je izjednačio. Međutim, Korda je u petom setu bio sigurniji, ali ovaj duel svakako je dobar pokazatelj Novaku da ne sme da potceni rivala, što svakako i ne čini.

Inače, od igrača iz Top 10, ima pobedu nad Denisom Šapovalovim, što je svakako još jedan pokazatelj da ume da se nosi sa favoritima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike