Endi zaslužuje oproštaj! Novak zabrinut zbog velikog prijatelja!

01.07.2024

18:23

0

Autor: A. S.

Prijateljstvo iznad rivaliteta

Endi zaslužuje oproštaj! Novak zabrinut zbog velikog prijatelja!
Endi Marej i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je smogao snage i potvrdio učešće ne Vimbldonu. Samo tri nedelje nakon operacije meniskusa, Đoković se vratio na teren, i u utorak će u Londonu igrati protiv Vita Koprive.

Taj duel prema rasporedu, ne bi trebalo da počne pre 16 sati, a uoči nastupa na legendarnom kompleksu, Novak je razgovarao sa medijima i tom prilikom se dotakao i svog velikog rivala i prijatelja Endija Mareja.

Britanac godinama muči muku sa povredama i sve je izvesnije da se kraj njegove karijere bliži. Međutim, Endi još uvek ima snage da se dokazuje, a želja mu je da se oprosti i od svojih navijača na Vimbldonu, o čemu je govorio i Novak.
 
- Čuo sam da je bio na operaciji pre nedeljak dana i bio sam zabrinut. Međutim, činjenica da je već počeo da trenira i da udara lopticu je sjajan znak. Zaslužuje sjajan oproštaj sa svog omiljenog turnira, ovde je dva puta podizao pehar. Nadam se i želim mu da bude dovoljno fizički spreman da završi sve po svojim uslovima. Želim mu sve najbolje - rekao je Đoković za "Skaj sport".

Inače, Marej je dva puta slavio na Vimbldonu, 2013. i 2016. godine. Prvu titulu je osvojio upravo pobedom nad Novakom u finalu, a sada je pitanje da li će nastupiti protiv Tomasa Mahača.

Taj meč bi trebalo da se igra na Centralnom terenu, ali nije isključeno da će se Endi povući pre toga.

- Moram prvo dobro da se krećem, što još uvek nije slučaj. Ne znam šta će da bude, pokušaću da uradim sve što je do mene. Nikada nije jednostavno posle operacije, videćemo - jasan je Marej.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike