Novak se vraća i to na neočekivanoj lokaciji! Želi na Vimbldon, da li rizikovati?

07.06.2024

11:22

0

Autor: A. S.

Olimpijske igre i medalja su na kocki

Novak se vraća i to na neočekivanoj lokaciji! Želi na Vimbldon, da li rizikovati?
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zbog povrede meniskusa je morao da se povuče sa Rolan Garosa. To je automatski značilo i da je izgubio prvo mesto na ATP listi, a u javnosti se već spekuliše da li će uspeti da se nakon povrede vrati na stari put.

U međuvremenu je operisao meniskus i to na klinici koju mu je preporučio francuski rukometaš srpskog porekla, Nikola Karabatić, a francuski mediji svakog trenutka donose nove informacije o njegovom stanju.

Povreda meniskusa iziskuje pauzu od oko tri nedelje, pa je jasno da na Vimbldonu ne može učestvovati, ali ono što narod mnogo više brine jeste nastup na Olimpijskim igrama.

- Đoković je hteo da se pozabavi ovim najurgentnijim stvarima u trci sa vremenom jer želi da se vrati na teren što je pre moguće. U hodnicima Rolan Garosa se govori da je svetski broj jedan koji je odustao od ovog turnira naciljao da se vrati već na Vimbldonu (1-14 jul). Bez obzira na to što je ovo bila manja operacija koja se redovno sprovodi i da običnim smrtnicim deluje da su Novakove ambicije malo prevelike. Jer ako bi Nole danas stao na desnu nogu trebalo bi mu najmanje tri nedelje postoperativnog oporavka. Naravno ovde govorimo o neverovatnom sportisti koji je sposoban da igra više od tri meča povređen na maksimalnoj dozi lekova protiv bolova, u situaciji kada bi običan smrtnik jedva mogao da hoda. Ali ideja da se vrati na šljaku u Hamburgu od 15. do 21. jula sa Olimpijskim igrama od 27. jula u planu deluje razumnija - piše Lekip, a u tekstu se potom dodaje da Novak ne želi da rizikuje nastup u Parizu:

- Pogotovo jer vimbldonska trava nije baš najmanje teška podloga za zglobove 37-godišnjeg veterana. Rodžer Federer može da posvedoći o ovome pošto je on definitivno poklekao ispred Huberta Hurkača u čevrtfinalu u Londonu 2021. godine što mu je bio poslednji meč u karijeri. Đoković zna da je bolji od bilo koga, a iako sanja osmu krunu na jednom od najlepših terena na svetu sigrno nije spreman da rizikuje i upropasti svoje šanse da osvoji olimpijsko zlato. Jedinu titulu koja mu nedostaje u neverovatnoj karijeri - zaključuje se u tekstu. 

Jasno je da Novak želi još jedan grend slem trofej, ali je više puta isticao da sanja olimpijsko zlato, ono jedino što mu nedostaje u karijeri. Možda je to i glavni razlog da ne rizikuje i sačeka sa povratkom na teren.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike