Španac savetovao Novaka: Zbog te povrede sam ja završio karijeru!

07.06.2024

10:17

0

Autor: A. S.

Neće mu biti lako, to je sigurno

Španac savetovao Novaka: Zbog te povrede sam ja završio karijeru!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Povreda Novaka Đokovića, povlačenje sa Rolan Garosa i operacija meniskusa, izazvale su nove spekulacije na temu penzionisanja najboljeg tenisera sveta.

U 37-godini, Novak drži nivo, međutim, kritičari ne gube vreme i već su naveli da će pad sa prvog mesta, koji će uslediti od ponedeljka, znači i njegov kraj.

Bivši španski teniser, Nikolas Almagro, savetovao je Novaka kako da se ophodni prema povredi u narednim danima i da uči na njegovom primeru.

Nekada deveti teniser sveta je u kolumni za "Relevo", podsetio da je i  Federer imao sličan problem i da je zbog toga i završio karijeru.

- Ja sam pokidao meniskus u sličnoj situaciji. Trebalo je da odigram bekhend protiv Del Potra i samo sam osetio blokadu. Pokreti koje sama napravio bili su veoma slični Đokovićevim. U početku nisam osetio ništa, ali kada sam koraknuo unazad, osetio sam nestabilnost i nisam mogao da nastavim. Ne bih rekao da sam se povukao iz tenisa zbog povrede, već zbog ove povrede! - rekao je Almagro i dodao:

- Kada sam video Đokovića, bilo mi je jasno da je u pitanju meniskus. Video sam kako dobro igra u poslednjem setu, pa sam malo u sve posumnjao. Mislim da neće biti na Vimbldonu, videćemo šta će uraditi za Olimpijske igre, da li će učestvovati. Ne bi trebalo da žuri, jer iako deluje da je ovu povredu lako tretirati, to nije baš tako. Pogledate Federera koji je imao sličnu povredu, to ga je dotuklo. Imao je operaciju kolena i završio je povlačenjem. Deluje prosto, ali morate biti oprezni da se stvari ne bi iskomplikovale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike