Novakovo vreme na prvom mestu ATP liste je isteklo! Đoković ponovo otpisan!

05.06.2024

13:54

0

Autor: A. S.

Motivacije i volje mu nikada nije falilo, neće ni sada

Novakovo vreme na prvom mestu ATP liste je isteklo! Đoković ponovo otpisan!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, povukao se sa Rolan Garosa zbog povrede kolena, a u međuvremenu je operisan u Parizu. Preranim povlačenjem sa grend slema, Novak je izgubio i prvu poziciju, pa će od ponedeljka gledati u leđa Janiku Sineru.

Zbog povrede, Novak će pauzirati oko dvadesetak dana, pa je izvesno da neće nastupiti na Vimbldonu, dok od procesa oporavka zavisi da li će igrati na Olimpijskim igrama. Naravno, u teškim trenucima, uvek se pojavi neko da dodatno oteža, pa je tako Novak ponovo otpisan.

- Da li ćemo ikad više videti Novaka na prvom mestu ATP liste? Ja iskreno ne mislim tako... Mislim da je njegovo vreme na prvom mestu ograničeo. Ali, ima i dalje taj rekord. Hajde da budemo objektivni, ne kažem da apsolutno ne postoji šansa da će se vratiti na prvo mesto, ali da li mislim? Pa... Proveo je 428 nedelja tu, to je puno vremena... To je neverovatan period od preko osam godina. Ali, mislim da on to ne želi više tako jako - rekla je bivša australijska teniserka Kejsi Delakva i dodala:

 

 

- On želi titule, bio je otvoren po tom pitanju, želi samo grend slem titule i velike rekorde. Već ima svetski rekord za prvo mesto na ATP listi, ali mislim da ga to ne zanima. Da li bi mogao? Da. Da li želi? Ne. Ima još mnogo bodova koje mora da brani, tako da mislim da je isteklo njegovo vreme na prvom mestu ATP liste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike