Kakav lud meč Novaka: Od ponora do pobede i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa

03.06.2024

20:50

0

Srpski teniser spektakularno pobedio Fransiska Serundola sa 3:2

Kakav lud meč Novaka: Od ponora do pobede i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Kakva još jedna luda pobeda Novaka Đokovića. Ovo je neverovatno šta radi srpski teniser, jer je u velikoj borbi pobedio Fransiska Serundola sa 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) za skoro pet sati provedenih na terenu.

Đoković igra fenomenalan tenis, jer posle Musetija kojeg je dobio u tri sata ujutru, sličan meč je viđen i večaras gde je posle velike muke savladao Argentinca i tako se plasirao među osam najboljih na Rolan Garosu.

Teško je opisati šta radi Đoković u 37 godini i to na grend slemu, jer u tri dana igrati skoro deset sati mečeve, to stvarno se teško može opisati.

Zato je Đoković najbolji na svetu, pravi čudotvorac, a siguran sam da ni sam Novak nema objašenje kako mu to uspeva.

Prosto energija, mentalna snaga, nešto posebno, što ga odvaja od ostalih, i zato je on najbolji na svetu, ne samo teniser, nego i sportista.

Još jednom, kapa dole, majstore, to se kosi sa priodom šta radiš u ovom sportu.

Svi smo mislili da je meč sa Musetijem, jedinstven, i da se neće ponoviti do kraja Rolan Garosa, ali istorija se ponovila.

Ovaj put preko mreže je bio Serundolo, koji je odigrao jedan odličan meč, i pravo je čudo kako nije stigao do trijumfa, ali jedno je zaboravio - preko puta ima najboljeg tenisera sveta svih vremena.

Novak je ponovo bio u nokdaunu, delio ga je jedan gem od ispadanja, ali opet kao i protiv Musetija, svojom neverovatnom enerigijom, i snagom vraća se i posle pet setova stiže do pobede i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa, gde čeka boljeg iz duela između Frica i Rudea.

Još jednom svaka čast, Novače za ono što radiš ove sezone na Rolan Garosu, to mogu samo najbolji. 

Blog uživo:

 

 

6:3 - Kraj, Novak pobedio sa 3:2 u setovima.

5:3 - Ovo je brejk, ajmo, još malo Novače, jedan gem te deli do plasmana u četvrfinale Rolan garosa.

4:3 - Savršen gem za Novaka. Osvaja ga bez izgubljenog poena. Nadamo se da će Đoković prvi do brejka. 

3:3 - Obojica igrača zaslužuju sve pohvale. Fantastičan meč, iako igraju skoro pet sati, to se ne može primetiti. Svaka čast! Publika uživa na tribinama.

3:2 - Uh, lakše se diše. Novak osvaja gem na svoj servis, mada je ozbiljno napao argentinskli teniser. Baš velika borba u petom odlučujućem setu. 

2:2 - Meč počinje iz početka. Serundolo izjednačuje, pritom Novak je u ovom gemu pao, ogrebao lakat, nadamo se da nije ništa strašno. Jedino je sigurno Đoković neće odustati.

2:1 - Argentinac vraća odmah brejk. Ništa, idemo dalje. Još ništa nije gotovo. Neverovatan meč. To može samo Novak.

2:0 - To, majstore, Đoković pravi brejk u petom odlučujućem setu. Fantastična igra najboljeg tenisera sveta.

1:0 - Upalio je Nole u šestu brzinu. Počeo je da pleše na terenu, igra svoju igru. Nema dileme da Novak igra najbolje kad je najvažnije.

Počinje pet set:

7:6 - Ovaj čovek je Bog. Kakav preokret prvog reketa sveta i osvaja četvrti set, što znači da odluka pada u petom. Ludnica na Rolan Garosu. Publika na Filipu Šatrijeru na nogama.

6:5 - Ovaj čovek je neuništiv. Novak posle duže vremena ima vođstvo, i deli ga još jedan gem do osvajanja drugog seta. Kakav meč ponovo igra srpski teniser.

5:5 - Argentinac siguran na svom servisu, osvaja gem bez izgubljenog poena.

5:4 - Silni Novak se vraća, sad njemu treba gem da izjednači u setovima. Velika borba nas očekuje u nastavku meča. Argentinac je definbitivno potpuno, Novače, iskoristi tu priliku.

4:4 - Ljudi, jel ovo moguće, Novak vraća brejk i meč kao da kreće ispočetka. Da li se ponavlja Museti, i ona ludnica na Rolan Garosu.

3:4 - Ima još neke nade. Đoković osvaja gem na svoj servis, ali sve je u rukama Argentinca.

2:4 - Serundolo potvrdio brejk, čini se da se i Novak pomirio da je blizu eliminacije. Ništa od obrane titule u Parizu.

2:3 - Ovo je ekstremno teška situacija, Đoković gubi brejk i u ovom setu, i veoma je blizu da završi svoje takmičenje na Rolan Garosu.

2:2 - Serundolo igra na vrhunskom nivou, ima veliko samopouzdanje. Čini se da se Đoković nalazi u sve težoj situaciji. 

2:1 - Muči se Nole, ali osvaja i drugi gem. Vidi se da nije svež, nešto ga muči, verovatno koleno, ali definitivno ne želi da se preda. 

1:1 - Siguran i Fransisko na svom servisu. Pokušao je Đoković da napadne, ali protivnik je ipak uspao da osvoji gem. 

1:0 - Da li su ovo dobro znaci, Novak je odlično krenuo i poveo u četvrtom setu. Nadamo se totalno preokretu, kao protiv Musetija. nek se ponovi istorija. 

Počinje četvrtio set:

 

 

3.6 - Đoković izgubio drugi set, i pitanje je da li može da se oporavi. Nema energije u njegovoj igri, totalno je ravnodušan. I to je najveći problem.

3:5 - Dobar gem za Novaka, bez većih problema osvaja gem na svoj servis, i tako ostaje u trci u trećem setu.

2:5 - Velika prednost na strani Fransiska, deli ga još jedan gem od vođstva od 2:1 u setovima. Nije dobra situacija za srpskog tenisera.

2:4 - Novak ostaje u igri, osvaja gem na svoj servis. Ipak, sve je u rukama argentinskog tenisera, koji i dalje ima prednost brejka.

 

 

1:4 - Serundolo brani brejk i sve je bliži osvajanju drugog seta. Novak ne liči na igrača iz prvog seta, kada je plesao na terenu. 

1:3 - Dobro je Đoković napokon osvaja prvi gem u trećem setu. Očekujemo mnogo bolju igru srpskog tenisera u nastavku meča.

0:3 - Niko nije ovo očekivao. Đoković u nokdanu. U velikom problemu, sada treba da mu se vrati samopouzdanje, koje je definitivno nestalo. Mora jedan dobar gem, ako ne i brejk. Ajmo, Novače, glava gore. Nema predaje.

0:2 - Šta se ovo dešava sa Novakom, protivnik pravi prviu brejk i u trećem setu. Totalno rastrzan Đoković u ovom delu meča.

0:1 - Serundolo je bolje krenuo i treći set. Osvaja prvi gem na svoj servis. Novak nikako da uđe u svoj ritam. Nešto se čudno dešava sa srpskim teniserom.

Počinje treći set:

5:7 - Definitivno Đoković ni blizu dobre igre u drugom setu, što je iskoristio Argentinac i stigao do izjednačenja. Nema dileme da nas čeka velika borba u nastavku meča.

5:6 - Novak po drugi put moraće da servira da ostane u drugom setu. Čini se da je Nole malo nervozan u ovom delu okršaja.

5:5 - Nastavlja se borba u drugom setu. Bez brejka sa obe strane. Svo smo bliži taj brejku, ali ajmo da se nadamo da Đoković upravo sada može da oduzme gem Serundolu.

4:5 - Argentinac osvaja svoj gem i na korak je od osvajanja drugog seta. Ali, servira Novak kako bi ostao u igri.

4:4 - Muči se Novak, ali najvažnije osvaja gemove na svoj servis. Da li je vreme za brejk? Držimo fige, Novače.

3:4 - Viđena je velika borba i u ovom gemu, ali ovaj put pripao je Argentincu, koji se dobro drži u drugom setu. Čini se da Nole i dalje ima nekih određenih problema sa kolenom i da nije na 100 odsto snage.

3:3 - Uh, kakav gem. Trajao je više od deset minuta, u kojem je Serundolo imao nekoliko brejk lopti, ali Đoković je uspeo da osvoji svoj servis. I dalje bez brejka.

2:3 - Argentinac osvaja relativno lagano ovaj gem,.u drugom setu za sada nema brejka, ali niko nije imao ni brejk loptu. Defintivno Nole i dalje razmišlja o kolenu. 

2:2 - Svi smo zabrinuli zbog kolena, ali Đoković uspeva da osvoji gem na svoj servis, iako se kod njega vidi da nije opušten. Nadamo se najboljem.

1:2 - Argentinac lako osvaja drugi gem, bez izgubljenog poena. Ovo može da zabrine, Novak se uhvatio za koleno. Odmah je zatražio medicinski tajm aut. Držimo fige da nije ništa opasno.

1:1 - Đoković uspešan na svom servisu i dolazi do izjednačenja u drugom setu. Čini se da kreće velika borba na Filipu Šatrijeru, Serundolo je opustio ruku.

0:1 - Šteta, mogao je Nole odmah na početku da napravi brejk, imao 30:0, ali Argentinac je uspao da osvoji četiri poena zaredom i stigao do prvog gema u drugom seta.

Počinje drugi set:

6:1 - Nole je ekspresno osvojio prvi set i time pokazao da ga zanima samo pobeda u duelu sa Serundolom. 

 

 

5:1 - Novak gazi Argentinca, već ima dva brejka prednosti. To je onaj pravi Đoković koji ne dozvoljava protivniku da diše.

4:1 - Novak potvrdio brejk. Divan tenis igra srpski teniser. Ubacio je u svoj ritam. Serundolo već počeo da se nervira.

3:1 - Nije moglo bolje. Đoković već pravi brejk, samo da ga potvrdi na svom servisu. Držimo fige. 

2:1 - Nole se mučio na svom servisu, ali najvažnije da je uspeo da osvoji još jedan gem. Nema dileme da nas očekuje još jedan uzbudljiv duel na Centralnom terenu.

1:1 - Prvi gem osvaja i Argentinac. Time je pokazao da se neće tako lako predati pred najboljim teniserom sveta.

1:0 - Novak sigurno osvaja prvi gem na meču i to bez izgubljenog poena. Samo, tako nastavi, majstore.

Novak prvi servira, što on uvek i želi.

Počinje meč:

 

 

Novak izašao na teren stadiona Filipa Šatrijera, dočekan velikim aplauzom sa tribina. Obojica se zagrevaju i spremaju za duel.

14.50 - Uoči meča, koji bi prema programu trebao da krene oko 16 sati, Novak je trenirao, ali je njegog trening iznenada prekinut.

U jednom trenutku su članovi obezbeđenja ušli na tribine i otišli do lože sa psom i tu locirali zaboravljenu torbu.

Ništa nije prepuštano slučaju, pa su pripadnici obezbeđenja došli do torbe tek nakon reakcije psa da tu nema opasnosti i da se ne radi o eksplozivnoj napravi kako su strahovali.

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković sledeći meč na Rolan Garosu igra sa Argentincem Farnsiskom Serundolom.

Nikada ranije se nisu sastali, Nole ima ulogu favorita, kao i u svakom meču, a Serundolo izjavama daje do znanja da se raduje meču koji danas neće početi pre 15.00 na stadionu Filip Šatrije.

- Pričamo o najboljem teniseru sveta. Nikada nismo igrali, biće to prava premija za mene. Da dobijem šansu da igram protv njega, jer ne znam da li ću imati šansu za to u budućnosti. Verujem u sebe, želim da vidim kako je igrati protiv najboljeg!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike