Novak nastavlja dominaciju! Novi ponedeljak, a na ATP listi ništa novo!

03.06.2024

07:28

0

Autor: A. S.

Ali, lista uživo upozorava

Novak nastavlja dominaciju! Novi ponedeljak, a na ATP listi ništa novo!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Prvi ponedeljak u junu mesecu ne donosi nam promene na ATP listi, Novak Đoković je započeo i 428. nedelju na vrhu ATP liste i tako nastavio da uvećava svoj apsolutni rekord.

Iako ove sezone ne igra kako su svi navikli, niti onako kako on želi, na Rolan Garos je stigao silno motivisan, a nakon meča sa Lorencom Musetijem, nakon što je trijumfovao u pet setova, kao da je usledilo buđenje, pa će u drugoj nedelji grend slema biti naročito interesantno.

Međutim, to što je na listi i dalje prvi, ne znači ništa naročito s obzirom da je na listi uživo doživeoi sada sledi velika borba da odbrani bodove i ostane na tronu.

Novak u Parizu brani titulu i 2.000 bodova, a Janik Siner samo 45, pa je upravo zbog toga i došlo do promene na vrhu. Računica da Đoković ostane na vrhu je prosta, mora doći bar do polufinala, inače će mladi Italijan 10. juna slaviti prvo mesto.

Ali, sa druge strane i rezultat Sinera utiče na listu, pa ukoliko dođe do finala Rolan Garosa, sledi i potvrda prve pozicije, bez obzira na ono što Đoković učini.

Ukoliko pak Đoković stigne do polufinala i u njemu izgubi, Janik ide na vrh sa već učinjenim, a u slučaju da Novak dođe do finala i u njemu izgubi, Italijan mora u polufinale kako bi obezbedio prvo mesto.

A ako Đoković odbrani titulu, a Siner igra u finalu, ponovo će Italijan na prvo mesto. Mnogo je opcija, ali korak po korak, pobeda po pobeda.

ATP lista od 27. 5.

Novak Đoković 9.960

Janik Siner 8.770

Karlos Alkaraz 7.300

Aleksandar Zverev 6.305

Danil Medvedev 6.295

Andrej Rubljov 4.700

Kasper Rud 4.425

Hubert Hurkač 3.885

Stefanos Cicipas 3.700

Grigor Dimitrov 3.555

Inače, ATP lista se ove nedelje ne formira, jer se igra grend slem, ali ATP lista donosi trenutni presek kako bi bila jasna trenutna situacija.

Na njoj je Siner prvi sa 355 novih bodova, dok je Novaku ostalo da odbrani još 1800 bodova, a Karlos Alkaraz se nalazi na trećem mestu i sada brani još 320 bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike