Večeras igra protiv Novaka, ali Nole nikada neće zaboraviti šta je ovaj Francuz učinio za njega!

28.05.2024

12:29

0

Autor: A. S.

Gest velik kao kuća

Večeras igra protiv Novaka, ali Nole nikada neće zaboraviti šta je ovaj Francuz učinio za njega!
Pjer Ig Erber - Copyright Profimedia

Prvi teniser sveta Novak Đoković danas igra meč prvog kola na Rolan Garosu, a rival će mu u večernjem terminu biti domaći teniser Pjer Ig Erber.

Taj duel neće početi pre 20 sati na centralnom terenu, a svi su zainteresovani da gledaju Novaka na šljaci, naročito nakon lošeg nastupa u Ženevi, prošle nedelje.

Međutim, o njegovom rivalu se jako malo zna, pa treba podsetiti da je reč o teniseru koji je među prvima stao na stranu Srbina kada je preživljavao veliku dramu u Australiji.

- Ovo je prava saga. Sve je prevršilo mere u poslednje dve godine, pitali smo mnogo toga ljude iz Australije. Ovo je zaista posebna situacija. Australijancima je teško da prihvate da nevakcinisana osoba uđe u zemlju, kada su oni bili zaključani na ostrvu dve godine. Zato nisam ni pomišljao da idem tamo - rekao je Pjer za „Frans info“ pre dve godine.

On nije ostao imun na ponašanje zvaničnika prema Novaku.

- Mora da se svet okrenuo naglavačke jer svetski broj jedan ne može da igra tenis na grend slemu u Australiji gde je devet puta pobeđivao. Bio je tri dana zaključan u sobi, blokiran sedam sati na ulasku, tretirali su ga kao begunca iako niko ne bi smeo da ga smatra razbojnikom - dodao je Francuz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike