Novače, vreme je za zlato: 24sedam uradio analizu Đokovića pred početak OI

23.07.2021

11:17 >> 13:25

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta nikad bliži do prvog mesta na Olimpijadi

Novače, vreme je za zlato: 24sedam uradio analizu Đokovića pred početak OI
Copyright Profimedia.rs

Da li je vreme za zlato na Olimpijskim igrama za Novaka Đokovića? Srbija sa nestrpljenjem očekuje učešće našeg igrača u Tokiju i njegovu borbu za najviši plasman, a na taj rezultat čeka 13 godina, kada je prvi put učestvovao na OI.

Ovo će Noletu biti četvrti pokušaj da se okiti zlatom na najvažnijom sportskoj smotri na svetu, a do sada ima samo bronzu sa Igara u Pekingu i to davne 2008. godine.

Pročitajte još

U Londonu četiri godine kasnije osvojio je četvrto mesto, dok je na prethodnoj Olimpijadi u Riju ispao u prvom kolu od Martina del Potra.

Treba istaći da je tada u Brazil stigao povređen, čak su mu preporučivali da ne učestvuje, ali njegova velika želja da nastupa za Srbiju je prevagnula.

Za jednog od najboljih tenisera svih vremena, slobodno se može reći malo, zato Srbija od našeg tenisera očekuje da je Tokio mesto gde treba da se popne na najviše postolje, i time nastavi uspešnu sezonu u kojoj je do sada osvojio sva tri grend slema i oborio mnoge rekorde.

Tanjug/AP Photo/Alex Brandon/

Sa velikim motivom je u prestonicu Japana stigao Novak Đoković, iako su ove Olimpijske igre po svemu specifične, ali prvi reket sveta ima jasan cilj – zlato.

To su njegove želje, ambicije, i kako sam kaže, zato je došao u Tokio.

– Znam da svi od mene očekuju da osvojim zlatnu medalju u Tokiju, voleo bih to i ja, to nije tajna. Sa godinama sam naučio kako da se borim sa pritiskom i upotrebiću taj recept – poručio je Nole, pa objasnio da će iskustvo sa prethodnih Igara primeniti u Japanu:

– Što si stariji, iskusniji si, imaš više mečeva iza sebe, automatski samouverenije pristupaš narednim izazovima jer si svestan da si to doživeo nekoliko puta. U mom slučaju jesu neuspesi na OI. Bio sam nervozan u Londonu i Riju, drugačija vrsta pritiska kad igraš za svoju zemlju.

Pročitajte još

Što se tiče konkurencije, svi će reći da mu je otvoren put do zlata, jer su svoje učešće otkazali Rodžer Federer, Rafa Nadal, Dominik Tim, Mateo Beretini, Denis Šapovalov…

Ipak, tu su Aleksander Zverev, Andrea Rubljov, a najveći konkurent za najviši plasman je Danil Medvedev.

Novače, vreme je za zlato!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike