Kako trenutno izgleda trka za završni masters: Novak je, naravno, prvi, ali da li znate gde su Nadal i Federer?

06.04.2021

09:36 >> 10:50

0

Autor: D. B.

Da li ovo nagoveštava kraj velike trojke?

Kako trenutno izgleda trka za završni masters: Novak je, naravno, prvi, ali da li znate gde su Nadal i Federer?
Copyright Rafa Nadal i Rodžer Federer: Profimedia

Juče smo pokušali da vam detaljno objasnimo komplikovana pravila formiranja ATP liste. Danas bacamo pogled na nešto što bi trebalo da bude mnogo jednostavnije: kako izgleda lista koja se pravi za plasman ma završni masters ove godine.

I na njoj, baš kao i na onoj glavnoj ATP, lider je Novak Đoković. Najbolji teniser sveta ima 2.140 bodova, i to sa samo dva odigrana turnira (ATP kup i Australijan open).

Drugoplasirani u ovoj trci je i trenutno drugi igrač sveta Rus Danil Medvedev. On je na pet odigranih turnira uspeo da osvoji 2.130 bodova. Treći je njegov sunarodnik Andrej Rubljev, koji je na šest turnira osvojio ukupno 1.800 poena.

Slede Stefanos Cicipas (1.540), Hubert Hurkač (1.395), Aslan Karacev (1.310), Janik Siner sa 995 bodova, a konačno osmo mesto koje vodi na završni masters zauzima Aleksandar Zverev, sa 935 bodova.

Ono što sve uvek zanima je i gde se nalaze na ovoj listi dva čoveka koja su tokom čitava karijere bili najveći rivali Novaka Đokovića.
Rafael Nadal, koji je ove sezone igrao samo na Australijan openu, nalazi se na 28. mestu. On je osvojio tek 360 bodova.

Rodžer Federer, koji je pokušao da se vrati tenisu na turniru u Dubaiju, ali bez velikog uspeha, trenutno je 200. na ovoj listi, pošto je osvojio samo 45 poena.

Pročitajte još

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović trenutno zauzima 31. mesto na rang-listi rezultata ostvarenih ove sezone sa 315 bodova, Miomir Kecmanović je 45. sa 250 osvojenih poena, Đere je 66. sa 170, Nikola Milojvić zauzima 81. mesto sa 139 bodova, a Filip Krajinović je dva mesta slabije plasiran, sa 135 poena. Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki zauzima 191. mesto sa 49 osvojenih poena na četiri odigrana turnira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike