Sutra letim za Tokio! Đoković zna cilj: Olimpijsko zlato, pa da kompletiram sve u Njujorku (VIDEO)

19.07.2021

08:14 >> 10:13

0

Silno motivisan i pun samopouzdanja

Sutra letim za Tokio! Đoković zna cilj: Olimpijsko zlato, pa da kompletiram sve u Njujorku (VIDEO)
Copyright TANJUG/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Olimpijske igre počinju za četiri dana, broj sportista u Tokiju je sve veći, a uskoro će se srpskoj delegaciji pridružiti i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

U intervjuu za crnogorsku agenciju MINA, Nole, koji boravi na crnogorskom primorju, otkrio je kakvi su mu planovi do kraja sezone.

– Ovde smo s nekim prijateljima, došao sam sa suprugom i decom. Oni će neko vreme ostati ovde. Sutra letim za Tokio, na Olimpijske igre, pa ću se vratiti pred američku sezonu. Nekako je sve lepše kad pričaš svoj jezik. Imam odlične uslove ovde, tereni su urađeni po svetskim standardima. Osećam se ispunjeno i pun sam samopouzdanja zbog pobeda koje sam nanizao u poslednih nekoliko meseci. Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato – rekao je Đoković.

Pored jasnog cilja da postane olimpijski šampion, Novak je zacrtao još jedan za ovu sezonu:

– Osvojiti tri grend slema je za mene bio vrhunac u tim najboljim sezonama 2011. i 2015. godine. Ove godine sam već osvojio prva tri grend slem turnira. Ostaje US Open u Njujorku. Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne, u Tokiju. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve.

Komentarišući odluke brojnih tenisera da propuste Olimpijske igre u Tokiju, Đoković je objasnio da je u njegovom slučaju prevagnuo patriotizam prema Srbiji.

– Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamenjiv. Olimpijske igre su nešto posebno – istakao je Đoković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike