Novakova suverena vladavina! Siner je tu, Cicipas iskoristio poklon, ali niko ni blizu Srbinu!

15.04.2024

08:21

0

Autor: A. S.

Klasa je klasa

Novakova suverena vladavina! Siner je tu, Cicipas iskoristio poklon, ali niko ni blizu Srbinu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Ono što je bilo jasno nakon eliminacije Novaka Đokovića u polufinalu Monte Karla, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu - srpski teniser otvara još jednu nedelju na vrhu ATP liste, ukupno 421.

Tekuću sezonu Novak nije otvorio ni onako kako je želeo ni priželjkivao, ali to se nije odrazilo na njegovu poziciju na listi.

I ovog ponedeljka nije bilo promene na vrhu, a Novak suvereno vlada sa 10.035 bodova i u odnosu na prošlu nedelju, sada ima 310 bodova više.

Na drugom mestu je i dalje Janik Siner, koji je u Kneževini takođe stigao do polufinala, a sada ima 8.750 bodova. Sledi potom Karlos Alkaraz, koji nije igrao u Monte Karlu, pa Danil Medvedev, a prvih pet kompletirao je Aleksander Zverev.

Na šestu poziciju se probio Đokovićev "dželat" iz Monte Karla, Kasper Rud, koji je napredovao za čak četiri pozicije, dok je Stefanos Cicipas, osvajač Monte Karla sedmoplasirani, sa napretkom od pet pozicija!

Lepo je Grka videti ponovo među deset najboljih, a tamo su i dalje Andrej Rubljov, Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Laslo Đere je napredovao za poziciju, pa je sada 35., Dušan Lajović je pao za dve, pa je sada na 58. Miomir Kecmanović je skočio za šest pozicija i sada je 60.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike