Rud se pravdao što je pobedio: I Novak je ljudsko biće...

14.04.2024

14:11

0

Autor: A. S.

Norvežanin je tražio razlog svog trijumfa i hvalio Srbina

Rud se pravdao što je pobedio: I Novak je ljudsko biće...
Kasper Rud - Copyright AP/Jean-Francois Badias

Otvorio je Novak Đoković sezonu na šljaci, možda ne onako kako je želeo ili zamislio, ali je došao na red i taj deo sezone. U Monte Karlu je stigao do polufinala, što je njegovo 77. na masters turnirima, veliki uspeh, ali nedovoljan da bude zadovoljan.

Kasper Rud je ovog puta bio u ulozi "dželata" i nastavio Novakovu lošu seriju od starta sezone, ali Norvežanin je pokazao svoju veličinu i nije napao prvog tenisera sveta.

- Novak ne izgleda uvek kao da je ljudsko biće, ali ipak to jeste. Ono što me je mnogo motivisalo i pomoglo je njegov poraz od Luke Nardija u Indijan Velsu. Tada je pokazao da je ponekad ipak ranjiv. Ne mnogo dana u godini, ali ponekad jeste i tada je šansa da se pobedi - rekao je Rud i priznao da je sa tom idejom izašao na teren u Kneževini:

– Na sreću po mene, uspeo sam da se setim u finišu meča i to iskoristim. Više sam verovao u sebe, da mogu da ga pobedim, nego ranije. Jednostavno, on u ovoj godini do sada nije imao toliko uspeha kao uvek, a tenis tako funkcioniše. Kada vidite da sezonu počne besprekorno, pomislite, ovog momka je gotovo nemoguće pobediti. Ali kada vidite da ga je nekoliko drugih već pobedilo, počnete više da verujete u sebe.

To nije bile jedina prednost koju je Norvežanin osećao.

 

 

Mnogo je faktora koji utiču na teniski meč. Očigledno je da sam ja odigrao više mečeva na šljaci od njega kome je ovo bio prvi turnir još od Rolan Garosa prošle godine. Zato je on ovde došao malo zarđao, i još sa promenom trenera. Mnogo je mogućih razloga zašto sam ga sada pobedio - pokušavao je Rud da objasni svoju pobedu nad najboljim teniserom sveta, ali nije krio da je zadovoljan kako je odigrao kraj meča:

– Bolje sam počeo meč, napravio dva brejka ali me je on posle stigao. U poslednjem gemu sam sebi rekao, moraš da rizikuješ više ako imaš šansu. Na sreću, on je pogrešio.

Ruda daans očekuje finale sa Stefanosom Cicipasom, a bez obzira na rezultat tog meča, sa desete pozicije, skočio je na šestu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike